torstai 15. syyskuuta 2016

Sotaa tarkkaileva järjestö: Syyriassa ei ole raportoitu kuolonuhreja kahteen vuorokauteen...

Jos alla oleva artikkeli pitää paikkansa niin hyvä niin. Television välityksellä on päivästä toiseen nähtävissä murheellista, tuhottua katukuvaa mm. Alepposta. Toivottavasti avustusrekat pääsevät liikkeelle. 

Suora nettilainaus Helsingin Sanomista hiukan tuunattuna:

Sotaa tarkkaileva järjestö: Syyriassa ei ole raportoitu kuolonuhreja kahteen vuorokauteen

Aleppoon matkalla olevat YK:n avustusrekat odottavat yhä Turkin puolella turvatakuita, kertoi YK:n pääsihteeri.

ULKOMAAT 
AMMAR ABDULLAH / REUTERS
Lapset nauttivat kärryajelusta keskiviikkona Syyrian Idlibissä.
Lapset nauttivat kärryajelusta keskiviikkona Syyrian Idlibissä.

SOTAA tarkkaileva järjestö Syrian Observatory for Human Rights kertoo, ettei se ole saanut kahteen vuorokauteen todisteita siviilien tai sotilaiden kuolemista taisteluissa Syyriassa.
Yhdysvaltojen ja Venäjän välittämä tulitauko astui voimaan kaksi vuorokautta sitten maanantaina. 
Advertisement
JÄRJESTÖ kertoo kuitenkin saaneensa raportteja useista aseellisten kapinallisjärjestöjen tulitaukorikkomuksista ja myös hallituksen tai hallitusta tukevien joukkojen ampumasta tykkitulesta tai ilmaiskuista.
Tulitaukorikkomukset ovat aiheuttaneet materiaalista vahinkoa ja joitakin ihmisiä on haavoittunut, mutta kukaan ei ole kuollut, järjestö kertoo uutistoimisto Reutersin mukaan.
Kyseessä on toinen koko Syyrian laajuinen tulitaukoyritys tänä vuonna.
Venäjä tukee sodassa Syyrian hallitusta, kun taas Yhdysvallat tukee joitakin kapinallisjärjestöjä, jotka pyrkivät syrjäyttämään Bashar al-Assadin hallinnon.
Keskiviikkoiltana Yhdysvallat ilmoitti, että he ovat päättäneet Venäjän kanssa jatkaa tulitaukoa toiset 48 tuntia, kertoo Reuters.
”Huolimatta satunnaisista väkivaltaisuuksista sopu on pitänyt ja väkivaltaisuudet ovat selvästi vähentyneet”, sanoi Yhdysvaltojen ulkoministeriön tiedottaja Mark Toner.
”Osana keskusteluja he päättivät jatkaa tulitaukoa 48 tunnilla.”
YK:N pääsihteeri Ban Ki-moon kertoi keskiviikkona kehottaneensa Yhdysvaltoja ja Venäjää painostamaan sodan osapuolia, jotta nämä päästäisivät YK:n avustusrekat turvallisesti Aleppoon.
Banin mukaan kaksikymmentä avustusrekkaa odottaa yhä turvallisuustilanteen paranemista Turkin puolella rajaa. Saattueen piti lähteä matkaan keskiviikkona, mutta reitin turvallisuudesta ei vielä saatu täysiä takeita.
”On ehdottoman tärkeää, että tarvittavat turvallisuusvalmistelut tehdään, jotta rekat voidaan päästää rajan yli”, Ban sanoi lehdistötilaisuudessa uutistoimisto AFP:n mukaan.
”Olen kehottanut Venäjän hallitusta varmistamaan, että he pyrkivät vaikuttamaan Syyrian hallitukseen, ja myös Yhdysvaltoja varmistamaan, että Syyrian aseelliset ryhmät toimivat yhteistyössä.”
ALEPPO oli aiemmin Syyrian väekkäin kaupunki. Viikkoja jatkuneiden raskaiden taistelujen jälkeen kaupungin humanitaarinen tilanne on vakava.
Aleppon itäosissa elää hallituksen joukkojen saartamilla alueilla arviolta noin 250 000 ihmistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti