torstai 8. syyskuuta 2016

Kaj Kostiander - Maailman presidentiksi Torniosta ...

Mitäpä tuohon muuta sanomaan/kirjoittamaan > Kaj Kostiander! Onneksi olkoon! 

Suora nettilainaus Pohjolan Sanomista hiukan tuunattuna:

Maailman presidentiksi Torniosta – katso video

Torniolainen Kaj Kostiander johtaa 32 000 jäsenen Round Table maailmanjärjestöä tulevan vuoden. Missiona on ison organisaatiomuutoksen vienti maaliin.

SARI PELTTARI-HEIKKA
Kaj Kostiander tarttuu innostuneena RTI:n presidentin tehtäviin. Järjestössä työstetään isoa organisaatiomuutosta, jota hän on varapresidenttinä ollut valmistelemassa. Nettisivultamme löytyy video uuden presidentin ajatuksista.
Sari Pelttari-Heikka
41-vuotiaan Kaj Kostianderin työ Round Table -järjestössä saa korkeimman mahdollisen kruunun.
– Lähdin mukaan pyynnöstä reilu kymmenen vuotta sitten. Tutustuminen samanhenkisiin ihmisiin paitsi lähialueella myös kansainvälisesti houkutteli. Matka on ollut antoisa ja se on vienyt vielä tiiviimmin järjestön toimintaan. Olen ollut mukana hallitustoiminnassa neljä vuotta. Viime vuoden johdin Round Table Suomen järjestöä ja olin kansainvälisen järjestön varapresidentti, hän taustoittaa.
Tulevan vuoden työstä Kaj Kostianderilla on vasta aavistus, mutta sitoutumista vapaaehtoistyö edellyttää.
– Matkustamista maailman järjestön johtaminen vaatii. Uusin passin juuri ennen varapresidenttikautta ja melko mukavasti on leimoja vuodessa passiin kertynyt. Matkoja on varattuna jo 12, johon on kaiketi tulossa vielä lisää. Aikatauluja on pakko rukata tehtävän mukaan. Kyse on vapaaehtoisesta toiminnasta, joka tehdään leipätyön rinnalla. Kotiväen kanssa on asia etukäteen valmiiksi puhuttu, hän myöntää.
Kaj Kostiander arvostaa Round Tablessa erityisesti verkostojen luomista.
– Round Table yhdistää maailmaan yksi jäsen kerrallaan. Samalla tulevat tutuksi kulttuurit, kielet ja maantiede. Uskonto tai politiikka ei liity asiaan. Suorat yhteydet auttavat paremmin ymmärtämään millaisessa ihmiset elävät.
Kyse on henkilökohtaisesta kasvusta, kun helposti luokitellaan ihmisiä. Tämä on myös työtä rasismin kitkemiseksi.
Round Table kutsuu alle 40-vuotiaita miehiä jäseniksi. Kaj Kostiander pitää hyvänä nuorten ihmisten kerääntymistä yhteen.
– Olen itse siirtymässä pois jäsenistöstä tämän presidenttivuoden jälkeen. On oikein, etteivät samat ihmiset vuodesta toiseen pyöritä toimintaa, vaan vastuuta ja tehtäviä jaetaan nuoremmille. Olemme valmistelleet ison organisaatiouudistuksen, jonka hoitaminen valmiiksi on ensimmäisenä tehtävälistallani. Kyse on isoimman toiminta-alueemme eli Euroopan, Välimeren ja Amerikan jakamisista omiin osiin.
Round Table –järjestö on levinnyt 60 eri maahan. Mailla on itsenäiset maajärjestöt, jotka ohjaavat toimintaa.
– Maakohtaisesti Round Table –järjestössä on erilaista toimintaa. Presidentti vastaa koko järjestön ohjaamisesta, mutta maiden yksilöllinen toiminta on sallittua ja suotavaa. Osassa maista palvelutoiminta on aktiivista ja toisissa keskitytään enemmän ammatilliseen verkostoitumiseen ja virkistystoimintaan. Ajatuksena on mahdollistaa jäsenille erilaista toimintaa. On muistettava, että kyse on vapaaehtoisesta toiminnasta, joista ei saa tulla toista työtä.
Pari tuntia päivässä presidentin tehtäviin uppoutuva Kaj Kostiander näkee toiminnan olevan hänelle antoisaa.
– Taloudellista hyötyä tästä ei voi laskea saavansa. Henkisen puolen pääomaa ja elinikäisiä ystävyyssuhteita eri puolille maailmaa ei voi laskea euroissa, hän arvioi.
Presidenttiys on Kostianderille haaste, jota voi kaiketi verrata talon rakentamiseen.
– Etukäteen ei tiedä mitä tulee eteen, vaikka hahmotus asiasta onkin.
Katso videolta tuoreen presidentin ajatuksia uudesta tehtävästä:
KUKA?

Kaj Kostiander

Round Table Internationalin (RTI) presidentti 2016–2017 alkaen vuosikokouksesta Nepalissa. RTI:n presidenttinä Kostiander on toinen suomalainen.
Kostiander toimii Tornion Panimo Oy:n johtajana. Hänellä on yli 10 vuoden kansainvälinen kokemus kehittämisprojekteista Kemi-Tornion (Lapin) ammattikorkeakoulussa, Kemi-Tornion alueen kehittämiskeskuksessa sekä Arctic Property Oy:ssä.
RT on vuonna 1927 perustettu kansainvälinen, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton nuorten miesten palvelujärjestö, johon kuuluu noin 32 000 18–40-vuotiasta miestä.
RT pyrkii laajentamaan jäsentensä näköpiiriä heidän oman alansa ja seurustelupiirinsä ulkopuolelle, kehittää jäseniään aktiivisiksi ja vastuuntuntoisiksi kansalaisiksi sekä työskentelee kansainvälisen yhteisymmärryksen edistämiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti