maanantai 26. syyskuuta 2016

Jyri Häkämies paljastaa: Sain “Venäjä, Venäjä, Venäjä” –puheesta kiitosta Moskovasta...

Tämän artikkelin yhteyteen on mielestäni erinomaisen sopiva liittää Keminmaan entisen ison pojan, europarlamentaarikko Paavo Väyrysen viimeaikaiset blogikirjoituskommentit. Hän toteaa blogissaan:

Väyrysen mukaan Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikan taustalla näyttäisi olevan salaliitto. Hän kirjoittaa, että on myös vaikea päästä perille siitä, ketkä uutta ulko- ja turvallisuuspoliittista linjaa hallitustasolla johtavat.
– Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa näyttää johtavan taustalta joidenkin poliitikkojen, talouselämän vaikuttajien ja upseereiden muodostama salaliitto, joka saa tukea johtavista tiedotusvälineistä. Jyri Häkämiehen nimittäminen EK:n toimitusjohtajaksi ei ollut sattuma, Väyrynen kirjoittaa.
Väyrysen mukaan jo ennen viime eduskuntavaaleja useat talouselämän vaikuttajat painostivat poliitikkoja kannattamaan Suomen Nato-jäsenyyttä.
________________________________________________________________________

Todettakoon avoimesti, että Paavo Väyrysen aktivoiduttua oman puolueen perustamiseen päätin, että hänen touhujaan en enää kommentoi omalla Blogisivullani.

Kuitenkin edellisen verran oli aivan pakko kirjoittaa. Mielestäni kokeneelta poliitikolta on todella arveluttavaa kirjoittaa Suomessa salaliittoasioista. Em. tyyppinen kirjoittelu osoittaa pahemmanlaatuista arvostelukyvyn puutetta...

Suora nettilainaus Pohjolan Sanomista hiukan tuunattuna:

Jyri Häkämies paljastaa: Sain “Venäjä, Venäjä, Venäjä” –puheesta kiitosta Moskovasta

JOEL MAISALMI
Jyri Häkämiehen kuuluisaa Venäjä-puhetta moitittiin Suomessa, mutta itärajan takana siihen suhtauduttiin hieman eri tavalla.
Lauri Nurmi
Lännen Media tapasi Suomen elossa olevat puolustusministerit heidän yhteistapaamisessaan ja kysyi, saako Suomessa heidän mielestään halutessaan kutsua julkisesti Venäjää uhaksi Suomen turvallisuudelle.
– Kyllä Suomessa niin saa sanoa, ja kyllä tutkijat sanovat siten, kuin he ovat asian analysoineet. Ei Suomessa henkisiä pidäkkeitä ole, toteaa nykyinen puolustusministeri Jussi Niinistö (ps.).
Jyri Häkämies (kok.) piti vuonna 2007 puolustusministerinä Venäjä, Venäjä, Venäjä –puheen ja sai kotimaassa osakseen ryöpytystä poliittisilta vastustajiltaan, jotka olivat omasta mielestään huolissaan Suomen ja Venäjän välisten suhteiden kohtalosta.
Nyt aika on Häkämiehen mukaan kypsä pienelle paljastukselle.
– Sain myönteisiä terveisiä Moskovasta. Heitähän olisi loukannut, jos olisin vähätellyt heitä. Totesin venäläisten palaavan voimapolitiikkaan. Hehän olivat siitä ylpeitä. Venäjältä ei kritisoitu minua lainkaan. Kritiikki oli kotimaista perua, Häkämies kertoo.
Häkämiehen mielestä venäläiset päinvastoin arvostavat suomalaispoliitikkoja, jotka osoittavat lausunnoillaan olevansa tietoisia venäläisestä voimapolitiikan perinteestä, eikä avoin puhe ole este hyville naapuruussuhteille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti