keskiviikko 14. syyskuuta 2016

Lämärit ja TIHC kiekkokauteen uusin valmentajin - entä sitten...

Alla olevassa artikkelissa todetaan: Lämärit ja TIHC rakentelivat viime kauden päätteeksi yhteistyötä, mutta se kariutui.

Olisi mielenkiintoista tietää, mihin yhteistyö käytännössä kariutui. Itsekin ehdin taannoin onnitella hyvästä ratkaisusta > yhteistyöstä...
Olen säännöllisin väliajoin kirjoittanut yhteistyön merkityksestä jääkiekossa Meri-Lapin alueella. Ottanut yhteyttä sähköpostin välityksellä kiekkoseurojen puheenjohtajiin - turhaan. 

Olen todennut myös ties kuinka monta kertaa, että niin kauan täällä tahkotaan mutasarjoissa ennen kuin ymmärretään yhteistyön merkitys.

Jääkiekossa Meri-Lapissa ei uskalleta menestyä - valitettavasti. 

Mielestäni edustustasolla Lämärit, TIHC ja Et-Po on pistettävä yhteen Silloin edellytykset mm. Mestikseen avautuvat... 

Suora nettilainaus Pohjolan Sanomista hiukan tuunattuna:

Lämärit ja TIHC kiekkokauteen uusin valmentajin

Nikolai Sikorski jatkaa Et-Po:n pääkäskijänä. RoKi Rebelsillä menossa kolmen vuoden projekti.

TEEMU KVIST
Niko Miinalan (oik.) edustama Lämärit kaatoi sinipaitaisen RoKi Rebelsin 5-2 harjoitusottelussa kauden kynnyksellä. Perjantaina on jo tosi kyseessä kun TIHC tulee Lämäreiden vieraaksi. RoKi Rebels puolestaan kohtaa kotonaan Et-Po:n.
Tapani Juusola
Sekä Kemin Lämärit että Tornion IHC lähtee tulevaan kiekkokauteen uuden päävalmentajan johdolla. Kemissä Tuomas Isteri astui mestisvalmentajaksi lähteneen Petri Kauppilan saappaisiin, ja TIHC:n valmentajaksi Oulaisten Kiekko-Haukoista tuli Joni Hannuksela. Lämärit ja TIHC rakentelivat viime kauden päätteeksi yhteistyötä, mutta se kariutui. Nyt rakkaat viholliset kohtaavat heti jääkiekon II divisioonan avauskierroksella perjantaina.
– Siinä ottelussa voi käydä miten tahansa. Pelistä ei varmasti latinkia tule puuttumaan, Hannuksela uskoo.
Ottelu pelataan Kemissä. TIHC:n leirissä harmiteltiin sarjaohjelmaa, sillä joukkueella ei ole syyskuussa yhtään kotipeliä. Joukkue on kuitenkin vahvistunut viime kaudesta jolloin se sijoittui runkosarjassa vasta kahdeksanneksi.
– Nyt meidän mieli halajaa ylöspäin. Tavoite on nousta, jos ei tällä kaudella, niin ensi kaudella, aikanaan Haukiputaan Ahmat II divisioonasta Suomi-sarjaan nostanut Hannuksela painottaa.
Myös Lämäreiden tavoite on sarjanousu.
– Nousutavoite on seuran lanseeraama selvästi. Kokoonpanon suhteen on kuitenkin ollut erittäin paljon haasteita. Paljon on tekemistä, mutta niin on varmasti kaikilla joukkueilla tässä vaiheessa, viime kaudella Kauppilan kakkosvalmentajana Lämäreissä toiminut Isteri sanoo.
Viime kaudella välieriin saakka selvinnyt Lämärit on saanut takalinjoilleen kovan vahvistuksen sillä 133 liigaottelua ja Mestiksessä kaudella 2008-09 mestaruuden voittanut Juha Salmu pelaa tällä kaudella kemiläisten riveissä.
– Juha Salmu on ylivertainen pakki tähän sarjaan. Hänestä on iso apu meille, sijoittuminen ja rauhallisuus ovat huippuluokkaa, Isteri iloitsee.
Hyökkäyspäästä Lämäreiltä lähti tehoja kun Taneli Kallio siirtyi takaisin kotiin Tornioon. IHC sai uuden valmentajansa Hannukselan mukana myös pelaajia Kiekko-Haukoista, muun muassa K-Haukkojen viime kauden parhaan pistemiehen Kalle Hyvärisen. – Olemme kuitenkin tällä kaudella haastajia. YJK on vahvistunut ja totta kai KeKi on kova, Hannuksela muistuttaa.
Nikolai Sikorski jatkaa Ylitornion Et-Po:n päävalmentajana, ja vie joukkonsa perjantain avauskierroksella Rovaniemelle RoKi Rebelsin vieraaksi. Viime kaudella Et-Po tippui välierissä lopulta mestaruuden voittaneelle KeKi:lle.
– Viime kaudella olimme välierissä, joten tavoitetta ei voi ainakaan alemmaksi laskea. Mitään nousu- tai sijoitustavoitteita meillä ei kuitenkaan ole. Tärkeintä on löytää omannäköinen peli, viihdyttävä ja voittava tapa pelata, Sikorski sanoo.
Johannes Pukema siirtyi Ouluun ja Juho Vilppola Kemijärvelle, mutta Et-Po sai kovia paluumuuttajia Torniosta kun Aki ja Tommi Pietsalo palasivat kotikonnuilleen. Pietsalon veljessarjaa täydentävät Sami ja Juha.
– Meillä on puhtaasti ylitorniolainen joukkue. Jos omilla pärjää, niin silloin seurassa on jotakin tehty oikein, Sikorski painottaa.
Runkosarjassa viime kaudella seitsemänneksi sijoittuneella RoKi Rebelsillä on kolmen vuoden projektista toinen vuosi menossa. Joka vuosi on tarkoitus mennä eteenpäin.
– Meillä on kaksi tavoitetta. Tuottaa pelaajia Mestikseen ja voittaa enemmän pelejä kuin viime kaudella. Silloin voitimme 38 prosenttia peleistä, nyt tavoitteena päästä lähemmäksi 50 prosenttia, RoKi Rebelsin päävalmentaja Eero Vierola kertoo.
II DIVISIOONA

Pohjoinen lohko

Joukkueet:
Etelä-Portimo -72, Ylitornio (Et-Po), Kemijärven Kiekko (KeKi), Kemin Lämärit, Kuusamon Pallo-Karhut (PaKa), Laser HT, Oulu, Oulaisten Kiekko-Haukat, Raahe-Kiekko, RoKi Rebels, Rovaniemi, Tornion Ice Hockey Club (TIHC), Ylivieskan Jääkarhut (YJK).
Runkosarja alkaa
16.9. ja päättyy 19.2.2017.
Pudotuspeleihin selviytyy
kahdeksan parasta joukkuetta.
Pudotuspelien voittajalla
on halutessaan mahdollisuus karsia Suomi-sarjaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti