lauantai 10. syyskuuta 2016

Syysterveisiä Kemin Selkäsaaresta...

Käväisimme - minä ja vaimoni - tänään lauantaina 10.09.2016 pikapikaa Selkäsaaressa. 

Hahtisaaresta Selkäsaaren pohjoispäätyyn ajellessamme näimme useita purjeveneitä, joissa oli upean värikkäitä pallopurjeita. Taisi olla kilpailu meneillään.

Rantaan saapuessamme totesimme hirvien käyneen rantahietikolla. 

Päätimme tehdä ainoastaan pienen patikkaretken saaren pohjoispäädyssä. Pistin mökkiterassilla Sports Trackerin päälle ja lähdimme matkaan - minulla kävelysauvat ja vaimollani kävelysauva mukana.
Aistimme runsaasti uusia hirvenjälkiä, oikeastaan jätöksiä > papanoita kivirakkapolulla.

Aistimme myös runsaasti sieniä, puolukoita ja myös mustikoita mitä pitemmälle patikkaretkemme kivirakkaa pitkin kulki. Oli yllättävää, että nimenomaan mustikat olivat erittäin hyvän makuisia, vaikka syksy on jo näin pitkällä.

Patikkaretkellämme pistäydyimme tuttaviemme mökillä. Työn touhua näytti riittävän. Tällä kerralla palahuopakaton puhdistamista sammaleista. Kuulemma terassin kaiteet ovat seuraavana vuorossa vielä tämän syksyn aikana...

Pois kävellessämme vaimoni - sieni- ja marjarunsauden nähtyään - pohdiskeli alkuviikon hyötyretkeä - ainakin vielä kerran.
Jos nän niin ilmeisesti minun on mentävä samanaikaisesti kalaan - ainakin vielä kerran.

Patikkaretkemme kokonaispituus oli vajaa kolme kilometriä. Maasto oli vaihtelevaa, joten tarkkaan sai askeleensa sovitella.

Joimme kahvit terassilla ja aloimme tehdä lähtöä takaisin mantereelle.

Minulta on kysytty, onko saaressa hirvikärpäsiä. En ole tavannut, olen vastannut. Kuinka ollakaan juuri tänään valmistautuessamme lähtöön pyysin vaimoani katsomaan, onko vasemman korvani päällä hiuksissa jotain...
Olihan siinä - hirvikärpänen! Ei mennyt kuin tovi, niin vasenta korvalehteä kutitti. Siitä löytyi toinen hirvikärpänen. Näyttääpä niitä siis olevan.

Takaisin ajelleamme näimme joutsenparin kaukana niemenkärjessä. Olen tainnut aikaisemminkin kirjoittaa, että meillä on ollut vuosikausia oma joutsenpari lähivesillä.

Oli outo tilanne, kun tällä kerralla ei ollut marja- ja sieniämpäreita kannettavana. Ilmeisesti seuraavalla keralla on...

Niin - hirvikärpäsistä vielä sen verran, että vaimoni löysi myös yhden hirvikärpäsen vaatteistaan kotiin tultuamme...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti