lauantai 30. toukokuuta 2015

Yhteyttämissä rinnassa mutta...

Juuri nyt se on jyrähtänyt käyntiin. Luonnossa yhteyttäminen eli fotosynteesi eli hiilihappoassimilaatio. Se on ilmeisesti maailman tärkein kemiallinen reaktio...

Suomi elää edelleen metsästä. Isoja hankkeita on käynnistymässä Äänekoskelle, suunnitteilla Kuopioon ja Kemijärvellekin.

Eteneekö Kemin Ajokseen Vapon johdolla biodieseltehdas, asiasta ei ole kuulunut pitkään aikaan mitään...


Vanha tekstini parin vuoden takaa:

YHTEYTTÄMISTÄ RINNASSA MUTTA… 

Pohjolan Sanomissa oli erinomainen artikkeli sunnuntaina 12.05.2013 otsikolla Yhteyttämistä rinnassa. Siinä esitettiin fotosynteesi-asiakokonaisuus ja todettiin, että elämä maapallolla perustuu fotosynteesiin.

Artikkelin yhteydessä esitettiin upea kuva kyseisestä tapahtumasta mutta siitä puuttui olennaisin osatekijä. Ilmeisesti painoteknisen virheen vuoksi happi (O2) oli jäänyt pois muuten niin erinomaisesta ja havainnollisesta kuvasta. 
Vesi (H2O), hiilidioksidi (CO2) ja säteilyenergia auringonvalosta olivat kyllä mukana ja oikeilla kohdillaan. Sivulauseessa todettakoon myös, että Suomi elää metsästä/metsässä nyt ja tulevaisuudessa.
Metsäteollisuuden rooli ja asema on lähitulevaisuudessakin vahva, joten sen markkinointia ja imagoa on tuettava erilaisilla kansallisilla ja osittain kansainvälisilläkin keinoilla, koska suomalaiset metsäteollisuusyritykset ovat yhä enenevässä määrin globalisoituneet. 

Perinteinen savupiipputeollisuus muuttaa muotoaan.

Lapsissa ja nuorissa on meidän tulevaisuutemme, joten heillä, myös urbaaneilla cityihmisillä on oltava selkeä kuva mm. maamme metsäteollisuudesta, jolla on myös oleellinen merkitys em. alan työvoiman rekrytoinnissa lähitulevaisuudessa.
Alalle on saatava hyvä opiskelija-aines ja sitä kautta jatkossa paras mahdollinen ammattityövoima säilyttääksemme em. teollisuusalan kilpailukyvyn. Em. osatekijällä on ratkaiseva merkitys monien suomalaisten kuntien ja kaupunkien lähitulevaisuuteen, koska konsernitason päätökset tehdään yhä kauempana…

Uusia puuhun liittyviä prosesseja on saatava toteutukseen – biodieselprosessi on yksi lupaavimmista. Asiallisesti toteutettuna em. asiakokonaisuus on todellinen Raha Sampo vuosikymmeniksi eteenpäin, mikäli niin päätämme ja todella haluamme… 

Kommenttiterveisin
Aki Pyykkö 
Kemi 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti