lauantai 9. toukokuuta 2015

Huolestuttavaa politiikkauhoa...

Suomen eduskuntavaalit 2015 ovat - onnellisesti/onnettomasti - ohi riippuen siitä, minkä puolueen kannalta asiaa tarkastelee. 

Suomen Keskusta rp oli kiistaton vaalivoittaja nykyisen puheenjohtajan Juha Sipilän luotsaamana.
Todettakoon muitutukseksi, että em. puolue koki rökäletappion edellisissä eduskuntavaaleissa. Näin muuttuu maailma Eskoni, on lähes pakko todeta, jatkuvaa aaltoliikettä...

Hallitustunnustelija Sipilä päätyi kolmen suurimman puolueen - Keskustan, Perussuomalaisten ja Kokoomuksen - jatkohallitusneuvotteluihin. Osalle - ei hallitusneuvotteluihin kelpuutetuista puolueista - hylkäämisen syyt ovat tälläkin hetkellä epäselvät. On puhuttu "kokonaisnäkemyksestä".

Mielestäni ratkaisu oli rohkea ja oikea, se on osoitus hallitustunnustelijan, nimenomaan tähän ajankohtaan liittyvänä, selkeästi uudesta poliittisesta orientoitumisesta. Nyt tarvitaan jotain uutta...

Toki hallitustunnustelijalla oli vaihtoehto B, ilmeisesti myös vaihtoehto C, jne. ...on varmaan edelleenkin!

Median mukaan hallitusneuvottelujen alku tuntuu lupaavan riepeältä - hyvä niin. Näyttää siltä, että heti alkumetreillä ollaan tosissaan liikkeellä - täysillä, toivottavasti vire jatkuu.

Minulla on tapana muutaman henkilön kanssa käydä satunnaisesti epävirallista politiikkapähkäilyä. He edustevat Suomen puoluekenttää laidasta laitaan - kukaties vähän vielä ohikin...

Suomalaiseen puoluepolitiikkaan kuulemma kuuluu käyttää sumeilematta hyväksi saavutettu valta-asema.
Keskustaa on kuulemma ajettu viimeisen neljän vuoden ajan sivuraiteelle "reippaalla kädellä", "lyöty kuin vierasta sikaa"!
Keskusta on kuulemma jäänyt kaikessa niin sanotusti Mopen osalle...

Onko tosiaan näin, en tiedä, koska en ole henkilökohtaisesti lähellä niin sanottuja supervaikuttajia, supernyrkkejä = jokapaikassamukanaolevia poliittisia päättäjiä. 

"Nyt on tullut aika näyttää!" toteavat eräät Keskustaa lähellä olevat keskustelukumppanini. Mielestäni em. tyyppiset - nyt on tullut aika näyttää - lausunnot ovat huolestuttavaa politiikanuhoa varsinkin, jos lausuntoihin liittyy voimakasta viha-katkeruus-turhautuneisuus-elementtiä muita puolueita kohtaan. 

Mielestäni valtakunnantasolla täytyy juuri nyt löytyä uusi, entistä fiksumpi ilme poliittisessa vaikuttamisessa. 

Uskon ja luotan, että Keskustan nykyisen puheenjohtajan, todennäköisesti Suomen seuraavan pääministerin ote ja arvomaailma ovat niin kovaa luokkaa, että ylilyöntejä ei pääse tapahtumaan.
Toivottavasti em. tyyppinen järjenkäyttö valuu vähitellen maakunta- ja kuntatasollekin...





















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti