perjantai 22. toukokuuta 2015

Suomen Insinööriliitossa taitaa sittenkin kuohua, ainakin kuohahdella...

Kirjoitin muutaman viikko sitten:

Normaaliin ammattijärjestödemokratiaan kuuluu, että mm. puheenjohtajaksi asetetaan ehdokkaita.

Mielestäni Insinööriliitossa ei erityisemmin kuohu. Mielenkiintoiseksi asian tekee nykyisten ehdokkaiden osalta se, että heillä on eri näkemys keskusjärjestöasiasta.

Tunnen molemmat henkilöt. Hyviä vaihtoehtoja puheenjohtajaksi molemmat...

Viime viikolla pidetyssä Insinööriliiton koulutustilaisuudessa Kemissä keskusjärjestöasia tuli esiin ruokailun yhteydessä. Kerroin asiasta oman näkemykseni, jonka olen jo pariin kolmeen kertaan Blogisivullani aikaisemminkin todennut.

Mielestäni insinöörien, Insinööriliiton ei ole syytä mennä niin sanotusti halpaan.

Uusi mahdollinen keskusjärjestöasia on puhtaasti puoluepoliittinen juttu.

Vasemmisto - lähinnä SDP ja Vasemmistoliitto ovat niin huonossa hapessa tällä hetkellä, että on keksittävä jotain uutta.
Jossakin vasemmiston seminaarissa on jollakin käynyt superälynväläys UUSI KESKUSJÄRJESTÖ! Vähän niin kuin EK! Sitä on sikahelppo markkinoida kaikille Suomessa, jne. ...

Insinöörit olisivat täysin statistien roolissa, näin se vaan yksinkertaisuudessaan menee - valitettavasti.

Toivon vilpittömästi, että Insinööriliiton puheenjohtajaa ei ainakaan puhtaasti keskusjärjestönäkemyksien perusteella valita marraskuussa 2015.. On tulossa niin mielenkiintoinen kokous, että pitäisiköhän ängetä vielä eläkepäivillä mukaan Helsinkiin.

Niin - itse olen Akavassa pysymisen kannalla...
______________________________________________________________________

Tänään perjantaina 22.05.2015 luettuani Tekniikka&Talous-lehden tuntuu siltä, että peli kovenee.

Toisaalta Ylen tekstisivuilta oli luettavissa, että Akavan nykyistä puheenjohtajaa ollaan kampeamassa syrjään.
Jos minulta kysyttäisiin ja vaikka ei kysytäkään, totean: Nyt jäitä hattuun! Sture Fjärder jatkakoon Akavan puheenjohtajana ja Insinööriliitto lopettakoon aisan yli potkimisen "uuden keskusjärjestön" hahmottelussa...

_______________________________________________________________________

Alla olevan lukaisin tänään lauantaina 23.05.2015 Insinööriliiton kotisivuilta:

Insinööriliitto jatkaa keskusjärjestöhankkeessa

Insinööriliiton edustajakokous antoi liiton hallitukselle selkeän mandaatin jatkaa uuden keskusjärjestön selvittämistä. Päätös syntyi vilkkaan keskustelun ja muutaman äänestyksen jälkeen Lappeenrannassa pidetyssä kokouksessa.
Puheenjohtaja Pertti Porokari toivoo, että edustajakokouksen jälkeen tilanne tasaantuu ja Insinööriliitto on yksissä tuumin selvittämässä hankkeen järkevyyttä.

Tampereen Insinöörit esitti, että Insinööriliitto vetäytyy hankkeesta kokonaan ja ”jatkaa vaikuttamista ja yhteistyötä Akavassa ja akavalaisten liittojen kanssa, erityisesti YTN-liittojen kanssa”.

Tampereen Insinöörien esitys kaatui äänestyksessä numeroin 45 - 24. Tämä tarkoittaa, että Insinööriliitto jatkaa keskusjärjestöhankkeen selvittämistä. Porokarin mukaan äänestystulos antaa liiton johdolle vahvan selkänojan.

- Äänestysnumerot ovat tältä osin selkeät. Liitto on keskusjärjestöhankkeen selvityksessä mukana. Totta kai asiaa käsitellään jatkossa niin hallituksessa kuin edustajakokouksessakin, mutta nyt saamme keskittyä itse hankkeen sisältöön,  hän sanoo.

Edustajakokous ei käsitellyt hallituksen jäsenen luottamusta lainkaan. Hyväksyessään kokouksen esityslistaa kokouksen enemmistö päättyi kannalle, että hallituksen kokoonpanoa ei ole syytä käsitellä vain puoli vuotta ennen varsinaista valintakokousta.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti