perjantai 29. toukokuuta 2015

Mielenkiintoinen aamupäivä merellä Kemin edustalla...

Kävin kokemassa Kojukallion kupeessa olevat katiskat aamulla. Molemmissa oli ihan savustuskokoisia ahvenia, joita otin kaksitoista. Varmaan toistasataa ahventa ja yhden pienen hauen palautin takaisin mereen kasvamaan. 

Päätin kokeilla kesäpilkkimistä madoilla ankkuroituani veneen Selkäsaaren pohjoispäätyyn, Kemi avautui upeana silimieni edessä.

Pilkkiä viritellessäni taivaalle ilmestyi savukiemuroista ja - juovia ja kova jyrinä. Suihkuhävittäjien monikansallinen taisteluharjoitus oli menossa Kemin yläpuolella. Siinä oli lentäjillä G-voimien kanssa tekemistä, sillä niin jyrkän tuntuisia kurveja näyttivät tekevän. Hävittäjät häipyivät hetken päästä Ruotsin suuntaan...
Arctuc Challenge Exercise 2015 -ilmasotaharjoituksen osuus Kemin taivaalla oli ohi.

Pikkuahventa olisi saanut nostaa jatkuvasti. Isot eivät olleet kiinnostuneita madoistani. Sitten sain särjen.
No nyt ajattelin, isoa ahventa alkaa tulla mutta ei...

Ehkä synä ainakin osittain oli se, että särjenperkeet aiheuttivat sen, että sain kolme lokkia vieraakseni veneen lähettyville - ja mekastus alkoi. Lokkien kirkuminen taisi säikäyttää ahvenet, joten se siitä.

Nostin ankkurin ja venettä käynnistäessäni huomasin, että mökkirantamme lahdenpoukamassa oli kaksi joutsenta. Ne ovat suunnilleen näihin aikoihin olleet siinä monen vuoden aikana, kukaties sama pari...

Kotiin tullessani - ahventen perkausta aloittaessani - totesin jättäneeni uudet Fiskarsin kalasakset veneeseen - talteen.

Eipä hätää, perinteisillä Fiskarsin saksilla homma hoitui ihan kohtuullisen hyvin. Mikäli oikein muistan, olen tainnut lievästi kehuskella, että hoidan partani samoilla Fiskarseilla.

Tosin on avoimesti todettava/tunnustettava, että Ammattiopisto Lappian Hiuspysäkillä olen saanut erinomaista hiustenleikkuu ja parransiistimispalvelua viime vuosina. Ensi viikolla menen vielä aikuisopiskelijoiden "iltatunnille" malliksi...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti