tiistai 5. toukokuuta 2015

Hyvä kehityssuunta Meri-Lapissa...

Toimin alla olevan asian suhteen välikätenä...

Suora nettilainaus Pohjolan Sanomista:

Päivitetty 5.5.2015 14:06, julkaistu 5.5.2015 14:04

Tekniikan tilat yhteiskäyttöön Meri-Lapissa

Ammattiopisto Lappian rehtori Jussi Leponiemi, Lapin AMKin vararehtori Reijo Tolppi ja Teollisuuden ja luonnonvarojen va. osaamisalajohtaja Hannu Kähkölä Lapin AMKista allekirjoittivat sopimuksen.

Lapin AMK ja Ammattiopisto Lappia ovat sopineet laboratorioiden ja oppimisympäristöjen yhteiskäytöstä.

Lapin ammattikorkeakoulu Oy ja Kemi-Tornionlaakson koulutuskuntayhtymä Lappia ovat sopineet laboratorioiden ja oppimisympäristöjen yhteiskäytöstä Kemissä, Torniossa ja Tervolan Louella.
Sopimus tarkoittaa muun muassa sitä, että AMK:n ja ammattiopiston opiskelijat ja opetus voivat jatkossa käyttää samoja tiloja aiempaa sujuvammin. Tilat ovat koulujen yhteiskäytössä myös tutkimus-, kehitys- ja palvelutoiminnassa.
Yhteiskäyttöön tulevat amk:n sähkö- ja automaatiolaboratoriot, koneautomaation tilat ja Louen biokaasulaitoksen valvomokoulutustilat ja laitteet Kosmoksessa Kemissä. Ammattiopiston tiloista ovat jatkossa myös AMK:n käytössä valmistustekniikan ja automaation tilat Kemissä ja Torniossa, puutekniikan kehitysympäristö Kemissä, biokaasulaitos ja tuulivoima- ja aurinkoenergiaympäristöt Louella sekä Torniossa sijaitsevat Jaloterässtudion, rikastustekniikan ja IT-laboratorion tilat ja laitteet.
- Ammattikorkeakoulun tilat ja väki tulevat ammattiopiston opiskelijoille tutuiksi, mikä on varmasti omiaan laskemaan kynnystä hakeutua insinöörikoulutukseen myöhemmin, uskoo Tekniikan ja luonnonvara-alojen va. osaamisalajohtaja Hannu Kähkölä.
- Ammattiopisto Lappian opiskelijat saavat koulutusta ajanmukaisissa oppimisympäristöissä. Yhteistyömme on valtakunnankin tasolla vertaillen tiivistä ja tämä sopimus konkretisoi yhteisen tahtotilan käytännön toiminnaksi, summaa ammattiopisto Lappian rehtori Jussi Leponiemi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti