tiistai 5. toukokuuta 2015

Insinööriliitto - demokratia toimii - hyvä niin...

Normaaliin ammattijärjestödemokratiaan kuuluu, että mm. puheenjohtajaksi asetetaan ehdokkaita.

Mielestäni Insinööriliitossa ei erityisemmin kuohu. Mielenkiintoiseksi asian tekee nykyisten ehdokkaiden osalta se, että heillä on eri näkemys keskusjärjestöasiasta.

Tunnen molemmat henkilöt. Hyviä vaihtoehtoja puheenjohtajaksi molemmat...

Viime viikolla pidetyssä Insinööriliiton koulutustilaisuudessa Kemissä keskusjärjestöasia tuli esiin ruokailun yhteydessä. Kerroin asiasta oman näkemykseni, jonka olen jo pariin kolmeen kertaan Blogisivullani aikaisemminkin todennut.

Mielestäni insinöörien, Insinööriliiton ei ole syytä mennä niin sanotusti halpaan.

Uusi mahdollinen keskusjärjestöasia on puhtaasti puoluepoliittinen juttu.

Vasemmisto - lähinnä SDP ja Vasemmistoliitto ovat niin huonossa hapessa tällä hetkellä, että on keksittävä jotain uutta.
Jossakin vasemmiston seminaarissa on jollakin käynyt superälynväläys UUSI KESKUSJÄRJESTÖ! Vähän niin kuin EK! Sitä on sikahelppo markkinoida kaikille Suomessa, jne. ...

Insinöörit olisivat täysin statistien roolissa, näin se vaan yksinkertaisuudessaan menee - valitettavasti.

Toivon vilpittömästi, että Insinööriliiton puheenjohtajaa ei ainakaan puhtaasti keskusjärjestönäkemyksien perusteella valita marraskuussa 2015.. On tulossa niin mielenkiintoinen kokous, että pitäisiköhän ängetä vielä eläkepäivillä mukaan Helsinkiin.

Niin - itse olen Akavassa pysymisen kannalla...

Suora nettilainaus Kauppalehdestä hiukan tuunattuna:

IL:n Porokari saa haastajan: haluaa pitää liiton Akavassa



Insinööriliitossa kuohuu: istuva puheenjohtaja saa haastajan, joka haluaa pitää insinöörit Akavassa. Asiasta uutisoi Aamulehti.
Insinööriliitto IL:ssä kuohuu: puheenjohtaja Pertti Porokari saa haastajan liiton ytimestä kertoo Aamulehti.

Tampereen Insinöörit ry:n hallitus on päättänyt asettaa helsinkiläisen Mikko Wikstedtin ehdolle Insinööriliiton puheenjohtajavaaliin. Wikstedt, 52, on liiton järjestöjohtaja, ja lehden mukaan käytännössä puheenjohtaja Porokarin oikea käsi. Nyt Wikstedt pyrkii syrjäyttämään Porokarin.

Istuvan puheenjohtajan haastaminen on myös merkki myllerryksestä, jota Insinööriliitossa käydään siitä, mihin keskusjärjestöön liitto jatkossa kuuluu.

Nykyinen puheenjohtaja Pertti Porokari on ollut näyttävästi mukana SAK:n ja STTK:n uudessa keskusjärjestöhankkeessa, vaikka Insinööriliitto sanookin, että mahdollista mukanaoloa vain selvitetään. Tampereen Insinöörit, yksi suurimmista jäsenyhdistyksistä, puolestaan on vahvasti sitä mieltä, että Insinööriliiton pitää pysyä Akavassa. Myös Oulun ja Lounais-Suomen jäsenjärjestöt ovat samalla kannalla. Kauppalehti uutisoi asiasta maaliskuun lopussa (KL 31.3.)

Akava ei ole ollut lähdössä hankkeeseen mukaan, vaan se haluaa säilyä itsenäisenä.

Nyt Wikstedtin ja hänen tukijoidensa tavoitteena on estää Insinööriliiton irtautuminen Akavasta.

”Edustajakokouksen päätöksen mukaisesti Insinööriliitto kuuluu Akavaan, eikä sitä asiaa ole syytä muuttaa”, painottaa Tampereen Insinöörien puheenjohtaja Kalle Kiili Lännen Medialle.

Insinööriliiton puheenjohtaja valitaan marraskuussa. Porokari on jo ilmoittanut haluavansa jatkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti