lauantai 16. toukokuuta 2015

Asiallista palautetta Vapaavuorelta...


Suora nettilainaus Yle Uutiset-sivuilta:

Politiikka  | 

Pankkiiriksi lähtevä Vapaavuori: Sipilä osoittanut suurta johtajuutta

Jan Vapaavuoren mukaan Juha Sipilä on onnistunut luomaan hyvän yhteishengen hallitusneuvotteluihin. Puolueiden välistä luottamusta tullaan kuitenkin testaamaan säästölistoista päätettäessä, painotti Euroopan investointipankkiin siirtyvä Vapaavuori.


Jan Vapaavuori.
Jan Vapaavuori. Kuva: Yle

Elinkeinoministeri Jan Vapaavuoren (kok.) kehuu hallitusneuvotteluita vetävän Juha Sipilän (kesk.) osoittaneen suurta johtajuutta.
– Hän on osannut psykologisesti aistia oikein, miten keskusteluja pitää käynnistää. Täytyy muistaa, että yksi kumppanimme ei ole ollut koskaan mukana, ja alussa on pitänyt luoda fiilistä ja ryhmäytyä sekä luoda luottamusta ja yhteishenkeä. Siinä Juha Sipilä on mielestäni onnistunut erinomaisen hyvin, sanoi Vapaavuori Ylen Ykkösaamussa.
Samaan hengenvetoon Vapaavuori painotti, että karikkoja on odotettavissa, koska vaikeimmat talouskysymykset ovat vielä edessä. Taloustilanteen takia hallitus joutuu tekemään erittäin kipeitä päätöksiä, korosti Vapaavuori.
– Siinä ei pelkkä hyvä yhteishenki auta, kun ryhdytään tekemään konkreettisia säästölistoja tai käymään läpi muita hankalia kysymyksiä. Vaikeaa tulee olemaan. Alku lupaa hyvää, mutta se luottamus tullaan testatamaan seuraavan neljän vuoden aikana.
Vapaavuori on ollut neljä kertaa muodostamassa hallitusta Paavo Lipposen ensimmäisestä hallituksesta lähtien. Ministeri kertoi, ettei hänellä ole tällä kertaa roolia neuvotteluissa, vaikka hänet on nähty Smolnan käytävillä.
– Olen käynyt keskusteluja, ja vähän sparraillut keskeisiä kokoomusneuvottelijoita. Petteri Orpon kanssa olen keskustellut ison kokoluokan talouskysymyksistä. Olen ilmoittanut, että minulle voi aina soittaa.
Vapaavuori aloittaa työn Euroopan investointipankin hallituksessa syksyllä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti