maanantai 11. toukokuuta 2015

Aeromobil - hmmmmm...

Jos maailamassa ei olisi ollut aikanaan rohkeita, idearikkaita ns. Pelle Pelottomia, me liikkuisimme paikasta A paikkaan B vielä hevopeleillä mutta...

Lentävä auto alkaa olla kuitenkin jo siinä rajoilla, että mahtaako sellaiselle olla käyttöä muuta kuin erittäin marginaaliselle porukalle, joka haluaa tavalla tai toisella erottautua  suuresta massasta.

Olisi mielenkiintoista tietää hiukan lisää teknisiä tietoja artikkelissa olevan kuvan härvelistä, ehkä niitä löytyykin netistä...

 

Suora nettilainaus Helsingin Sanomista hiukan tuunattuna:

Lentävä auto syöksyi maahan kesken testilennon Slovakiassa

AUTO  
AEROMOBIL
Havainnekuva Aeromobil 3.0:sta.
Havainnekuva Aeromobil 3.0:sta.
Slovakialaisen yhtiön AeroMobilin kehittelemä lentävä auto putosi taivaalta kesken testilennon perjantaina, kertoo autosivusto Jalopnik.
Yhtiön auto on saanut paljon julkisuutta ympäri maailmaa, ja yhtiö on kertonut tuovansa lentävän auton markkinoille jo vuonna 2017. Voi olla, että perjantaisen onnettomuuden myötä aikatauluun tulee muutoksia.
AeroMobil on kehittänyt lentävästä autosta yhden toimivan prototyypin, joka tuhoutui täysin perjantaisessa onnettomuudessa.
Kuvia tuhoutuneesta lentävästä autosta voi katsoa lehdessä mainitusta linkistä. Yhtiö on aikaisemmin julkaissut lentävästä autosta näyttävän videon, jossa auto muun muassa nousee ilmaan nurmikentältä.
Autoa lentänyt ja sen suunnitellut Stefan Klein selvisi onnettomuudesta vähillä vammoilla. Hän onnistui laukaisemaan auton laskuvarjon, mikä vaimensi törmäystä.
AeroMobil sanoi lausunnossaan, että yhtiö selvittää onnettomuuteen johtaneet syyt ja alkaa kehittää prototyyppiä sen perusteella eteenpäin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti