lauantai 30. toukokuuta 2015

Fifa - skandaaleja, ryvettymistä, rahanpesua > mahdollisia tuomioita mutta...

Seuraan nykyisin aika tarkkaan, mitä maailmalla tapahtuu. Mikäli oikein muistan Fifa on ollut niin sanotusti myrskyn silmässä jatkuvasti.

Näyttää siltä, että vihdoinkin alkaa jotain konkreettista tapahtua, mutta puheenjohtaja Sepp Blatter sen kun porskuttaa. Porskuttaminen lienee aika lailla voimakas ilmaisu katseltuani televisiokuvia - enemmänkin köppelehtii - mutta jatkaa joka tapauksessa Fifan puheenjohtajana seuraavalle kaudelle. On paikalla kuin tatti. 

Kuinka kauan = kauden loppuun - se on asia erikseen. Putkahtaako puun takaa häneenkin kohdistuvia syytöksiä. Tuskin hän on tietämätön Fifan menosta ja menneistä ajoista. 

On sääli, että yksi maailman ykköslajeista paistattelee näin voimakkaasti negatiivisessa valossa. Ei liene kaukaa haettu, kun puhutaan jalkapallomafiasta...

On aivan varmaa, että monet sponsorit, toiminnan rahoittajat tekevät omat johtopäätöksensä ja alkvat suunnata tukensa muihin globaalisiin urheilukohteisiin - ainakin osittain...

Suora nettilainaus Helsingin Sanomista aika lailla tuunattuna:


Fifan puheenjohtaja­vaalin voittanut Blatter: "En ole täydellinen, kukaan ei ole"

URHEILU  


Sepp Blatter voitti kansainvälisen jalkapalloliitto Fifan puheenjohtajaäänestyksen 60 äänen erolla. Blatter jatkaa lajiliiton puheenjohtajana seuraavat neljä vuotta.
Fifan puheenjohtajana vuodesta 1998 toiminut Blatter sai ensimmäisellä kierroksella 133 ääntä. Hänen haastajansa Ali bin al-Hussein sai ääniä 73. Kolme ääntä hylättiin.
Tulos tarkoitti sitä, että vaalit olisivat jatkuneet toiselle kierrokselle. Al-Hussein päätti kuitenkin vetäytyä kisasta ensimmäisen kierroksen jälkeen.

Blatter, 79, aloittaa viidennen toimikautensa Fifan puheenjohtajana.
"Kiitän teitä, että olette hyväksyneet minut seuraavaksi neljäksi vuodeksi. Olen Fifa-laivan kapteeni ja me yhdessä ohjaamme sen pois karilta", Blatter sanoi kiitospuheessaan.
Blatteria on saanut paljon kritiikkiä johtamistavastaan ja Fifaan liittyvistä korruptioepäilyistä. Blatterin on väitetty johtavan lajiliittoa kuin diktatuuria.
"Pidän teistä ja työstäni. En ole täydellinen, kukaan ei ole täydellinen", Blatter jatkoi.
Jo ennen äänestystä Blatter lupasi 209 osanottajamaalle muutosta Fifan toimintaan. Hänen perusteli ehdokkuuttaan sillä, että hänen aloittamansa työ on vielä kesken.
"Neljän vuoden päästä luovutan vankan Fifan seuraajalleni."
Kiitospuheessaan Blatter mainitsi myös, että Fifaan tarvitaan lisää naisia.
.
Fifa on ollut tällä viikolla melkoisessa myrskyn silmässä. FBI ja Sveitsin poliisi pidättivät keskiviikkona yhdeksän Fifan korkea-arvoista virkamiestä korruptiosta epäiltynä.
Heitä syytetään lahjonnasta ja väärinkäytöksistä Fifassa. Myös Venäjän vuoden 2018 ja Qatarin vuoden 2022 myöntämisprosessit ovat poliisitutkinnassa.
Kriisin seurauksena Euroopan jalkapalloliitto Uefa ilmoitti tukevansa al-Husseinia. The Guardianin mukaan Uefan yhteinen rintama kuitenkin hajosi äänestyspäivänä. Huhujen mukaan ainakin Espanja äänesti ennakkotiedosta poiketen Blatteria.
Sveitsin Zürichissä järjestetty Fifan kongressi kesti koko päivän. Puheenjohtajaäänestys vei tunteja, koska se tehtiin suljettuna lippuäänestyksenä.
Kaikista muista asioista kongressissa äänestettiin elektronisesti. Puheenjohtajavaalin suhteen tehdään toisin, koska USA:n jalkapalloliitto ei halunnut Fifan johtohenkilöiden saavan selville, kumpaa ehdokasta jäsenmaat äänestivät.
Jordanian prinssi Ali bin al-Hussein kiitti äänestyksen jälkeen tukijoitaan lyhyesti.
"Tämä on ollut loistava matka. Haluan erityisesti kiittää kaikkia teitä, jotka olivat tarpeeksi rohkeita äänestämään minua."
Al-Hussein: Fifan on aika muuttua
Jordanian prinssi, kansainvälisen jalkapalloliitto Fifan varapuheenjohtaja Ali Bin al-Hussein antoi haastattelun alkuvuodesta sen jälkeen, kun hän oli ilmoittanut asettuvansa Sepp Blatterin vastaehdokkaaksi Fifan puheenjohtajuusvaaleihin. (kuva: Reuters)

Artikkeliin liittyvät

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti