tiistai 12. toukokuuta 2015

Wahlroosin Nordean mahdollinen vero-ongelma Ruotsissa...

Minäkin tunnen henkilöitä, jotka vihaavat veroja kuin ruttoa. Henkilöitä, jotka tekevät kaikkensa ja vähän vielä enemmänkin löytääkseen uusia "porsaanreikiä" verotuskäytännöistä päästäkseen niitä hyödyntämään.

En tunne artikkelin henkilöä. Tosin olen aikanaan työelämässä ollessani pariinkin kertaa päässyt/joutunut kuuntelemaan hänen ylitsepursuavan omahyväistä, haisevan omahyväistä asiantuntijakehuskeluaan...

Alla olevassa artikkelissa:

Ruotsin hallituksen esityksen mukaan uusi vero voisi perustua tuloihin tai palkkasummaan kuten Tanskassa.

Wahlroos kommentoi ideaa Bloombergille sanomalla, että jos palkkasummaa aletaan verottaa, niin se kannustaa investoimaan ihmisten asemesta nykyistä enemmän automaatioon tai verkkopankkiin.

Henkilökohtainen kommentti edelliseen:

Niinhän viime vuosina on tehty ja pankit takovat miljardien voittoja vuodesta toiseen. Samat pankit, jotka mm. me suomalaiset veronmaksajat pelastimme taannoin verisesti...


Suora nettilainaus Kauppalehdestä hiukan tuunattuna:

Wahlroos: Pankkivero voi karkottaa Nordean Ruotsista

     
KUVA: SAMPO GROUP
Ruotsin punavihreän hallituksen suunnitelmat uudesta pankkiverosta eivät miellytä Nordean hallituksen puheenjohtajaa Björn Wahlroosia.
Björn Wahlroos toteaa uutistoimisto Bloombergin haastattelussa, että halutessaan pankki voi sijoittaa toimintojaan "tänne Ruotsiin, tai Kööpenhaminaan, tai Lontooseen tai minne vain".
"Me maksamme yhteisöveroa kuten muutkin, joten en ymmärrä tätä logiikkaa", Wahlroos sanoi uutistoimistolle.
Kyse onkin arvonlisäverosta:
Ruotsin hallitus käynnisti vastikään selvityksen siitä, miten pankeilta ja muilta rahoitusalan yrityksiltä visi kerätä raha, jonka finanssialan yritykset säästävät arvonlisäverovapauden ansiosta. Selvityksen on määrä valmistua ensi vuoden marraskuuhun mennessä.
Hallituksen esityksen mukaan uusi vero voisi perustua tuloihin tai palkkasummaan kuten Tanskassa.
Wahlroos kommentoi ideaa Bloombergille sanomalla, että jos palkkasummaa aletaan verottaa, niin se kannustaa investoimaan ihmisten asemesta nykyistä enemmän automaatioon tai verkkopankkiin.
Hallituksen johtava puolue sosiaalidemokraatit on aiemmin sanonut, että pankkivero voisi tuoda valtiolle neljä miljardia kruunua, runsaat 400 miljoonaa euroa. Tämän verran pankit hyötyivät, kun Ruotsi viimeksi laski yhteisöveroa.
Bloombergin mukaan Suomen tuore pankkivero johti siihen, että Nordea maksoi Suomessa entistä vähemmän veroja.
Uutistoimiston mukaan Wahlroos korostaa, että hänen lausuntonsa ei ole uhkaus:
"Neuvoisin, en uhkaa millään lailla, neuvon vain kaikessa ystävyydessä miettimään kaksi kertaa, koska idea ei ole kovin hyvä."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti