keskiviikko 27. toukokuuta 2015

Akavan puheenjohtavalinta ratkaistu...

Olen ottanut kantaa Akavan puheenjohtajavalintaan - myös Insinööriliiton syksyllä tapahtuvaan puheenjohtajavalintaan, koska niillä on selkeästi yhtymäkohtia. En ole lähtenyt irrottelemaan teksteilläni kummassakaan tapauksessa erityisen raflaavasti. Toki tunnustan, että hetki sitten minulla oli ajatuksissa teksti otsikolla: Tarkoitus pyhittää keinot, mutta jätän myöhäisempään ajankohtaan.

Tavoitteeni on onnitella Sture Fjäderiä sähköpostin välityksellä hetken kuluttua...


Suora nettilainaus Helsingin Sanomista hukan tuunattuna:

Akavan Fjäder sai pätkäpestin

PÄÄKIRJOITUS 
Helsingin Sanomat

Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder sai tehtäväänsä vuoden jatkopestin järjestön kevätkokouksessa tiistaina.
Viime viikon lopulla vastaehdokkaaksi lähtenyt Tekniikan akateemisten toiminnanjohtaja Heikki Kauppi hävisi äänin 509–338. Kauppi hävisi äänestyksen Fjäderille myös neljä vuotta sitten.
Fjäderin saama jatkopesti on vain vuoden mittainen, koska Akava muuttaa kokousrytmiään.
Tähän saakka puheenjohtaja on valittu samana keväänä kuin maan hallitus vaihtuu, minkä on katsottu haittaavan yhteiskunnallista edunvalvontaa.
Fjäder on värikäs ja temperamenttinen persoona, joka jakaa akavalaisten mielipiteitä: toiset sietävät paremmin, toiset huonommin. Akavan puheenjohtaja on tosin perinteisesti saanut eniten arvostelua omiltaan.
Fjäder herättää voimakkaita mielipiteitä myös muissa työmarkkinajärjestöissä. Viime syksyn eläkesovusta Akava jäi ulos.
Kauppi perusteli haastamista sillä, että Akavan johtamistapaa tulee muuttaa yhteistyöhakuisemmaksi ja -kykyisemmäksi, niin sisäisesti kuin ulkoisestikin.
Fjäder haluaa uuden neljän vuoden pestin ensi keväänä. Vuoden pätkäpestiä tavoitteli vain yksi kilpailija, mutta täyteen nelivuotiseen kauteen halukkaita ilmoittautunee muitakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti