sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Paikka paikan päällä...

Vanha suomalainen sanonta toteaa: Paikka paikan päällä, markka markan päällä - nykyaikaan loppuosa päivitettynä - euro euron päällä. Se tarkoittaa, että esim. vaatteita kannattaa paikata, jolloin syntyy säästöä.

Olen jo pitkään ollut aikeissa luopua iänikuisen vanhasta Haltin retkiasusta. Sitä olen käyttänyt ahkerasti mm. kalareissuilla. Se on ollut erittäin käyttökelpoinen asu siksi, että siinä on paljon taskuja ja nimeomaan siksi, että vetoketjut ovat kunnossa...
Se on kertaalleen jo värjättykin.

Viimeisimmän käyttökerran jälkeen - pihatöiden jälkeen - ajattelin jo pistää em. asun roskiin. Irrotin jo henkselit ja olin aikeissa hakea muovipussin, johon asun sullon roskiiin vietäväksi mutta...

Asua katsellessani kävi mielessä, että eiköhän pestä se ainakin vielä kerran! Eihän siinä ole kuin muutamia reikiä/pikku repeämiä ja hiuti kulumisia. 

Näin haalistunut Halti-asuni on taas pesty ja vaimoni paikkasi sitä hetki sitten muutamilla nailontarrapaikoilla

Eihän se aivan uusi enää ole, mutta erittäin käyttökelpoinen mm. piha- ja kalastushommiinkin vielä vuosiksi. Pistän sen hetken päästä taas päälleni.

Todettakoon pienenä yksityiskohtana asiaan liittyvänä, että tein meidän vanhan talon vintiltä, muhien seasta löytämästäni flanellipaikasta taideteoksen monta vuosikymmentä sitten.
Flanellipaikka on todennäköisesti isoisäni Akusti Pyykön housuista tai paidasta. Siinä on paikka paikan päällä.
Niin tuossa taideteoksessani on em. flanellipaikan päällä nousujohteisesti hiukan päällekkäin Suomen markkoja, kolikoita vuosilta 1968, 1976, 1981, 1983, 1985 ja 1988.

Kaikki tärkeitä vuosilukuja, joista jokaisesta voisin irrotella tekstinpätkiä, niihin löytyy oma tarinansa.
Niin tuo taideteos = taulu on meidän päärakennuksen eteisen seinällä tälläkin hetkellä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti