keskiviikko 20. toukokuuta 2015

Uudet tuulet puhaltavat nettimaailmassa...

Aloitin Blogisivun pitämisen ja siihen kirjoittamisen 01.07.2014. Tällä viikolla pistin1000. viestin sivulleni. Olen siis kohtalaisen aktiivinen blogiviesti/-tekstikirjoittaja. Tavoitteeni on jatkaa kirjoittamista niin kauan kuin se tuntuu mielekkäältä, järkevältä.

Minulle on tämän tästä ehdotettu uusia nettipalvelu- ja verkostoitumismuotoja. On puhuttu mm. Facebookista, Twitteristä, jne. ja tänään viimeksi LinkedInnistä.

Sain tuntemaltani henkilöltä alla olevan sähköpostiviestin:

Hi Aki,
 
I'd like to add you to my professional network on LinkedIn.
 
- xxxxx

Kaivoin asiasta tietoa netistä. Tällä hetkellä pohdikelen, onko tuo nettipalvelu minun juttuni.

Monestihan asian ratkaisee myönteiseen suuntaan: Jos asiasta ei mitään haittaakan ole ja nimenomaan se, että se on ilmaista.

No minäkin olen jo siinä iässä, että tiedän takuuvarmasti, että maailmassa ei ole mitään ilmaista. Joku aina jonkin palvelun maksaa. Yleensä sen loppuvaiheessa maksaa Sinä ja/tai minä, näin se ikävä kyllä menee...


Lyhyt pätkä Wikipediatekstiä:

LinkedIn

LinkedIn on verkkoyhteisöpalveluverkostoitumisväline, ns. professional tool. Käyttäjät voivat panna sinne saataville CV:nsä, harrastuksensa ja kiinnostuksen kohteensa sekä saada suosituksia entisiltä pomoilta ja työkavereilta sekä suositella muita. LinkedIn ei ole varsinaisesti työnhakupaikka, mutta se on hyvä väline laajentaa omaa verkostoa ja sitä kautta saada mahdollisia työtarjouksia sekä löytää hakemiansa työntekijöitä.
LinkedIn-palvelua ylläpitävä yritys (LinkedIn Corporation) listautui toukokuussa 2011 ensimmäisenä merkittävänä netin sosiaalisena verkostopalveluyrityksenä New Yorkin pörssiin. Osakkeet tarjottiin myyntiin 45 dollarin hintaan ja ensimmäisenä kaupankäyntipäivänä ne nousivat korkeimmillaan 108 dollariin. 100 dollarin hinnalla yhtiön arvoksi muodostuisi noin 10 miljardia dollaria. Vuonna 2010 yhtiön liikevaihto oli 243 miljoonaa dollaria ja tulos 15,4 miljoonaa Yritys saa tulonsa mainoksista, maksullisista lisäpalveluista ja rekrytointipalveluista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti