keskiviikko 21. lokakuuta 2015

Yhdysvallat ja Venäjä Syyrian ilmatilasopimukseen...

Mitäpä tuohon alla olevaan muuta sanomaan/kirjoittamaan kuin - hyvä ratkaisu...

Suora nettilainaus Helsingin Sanomista hiukan tuunattuna:

Yhdysvallat ja Venäjä tekivät sopimuksen välttääkseen hävittäjien törmäykset Syyriassa – läheltä piti -tilanteita on jo ollut

ULKOMAAT 

Venäjä ja Yhdysvallat solmivat tiistaina sopimuksen, jonka tavoitteena on estää hävittäjälentokoneiden yhteentörmäykset Syyrian ilmatilassa.
Sopimusta tarvitaan, koska on suuri riski, että lähellä toisiaan Syyriassa taistelevat hävittäjät iskisivät vahingossa toisiaan vastaan.
Sekä Venäjä että Yhdysvallat tekevät Syyriassa ilmaiskuja. Molemmat sanovat, että niiden kohteena on ääri-islamilainen Isis-järjestö.
Venäjä on kuitenkin iskenyt myös Syyrian maltillisia kapinallisia vastaan, joita Yhdysvallat tukee. Tämän Venäjä on kiistänyt. Venäjä tukee Syyrian presidentin Bashar al-Assadin hallintoa, jonka Yhdysvallat haluaa kaataa.
Läheltä piti -tilanteita on jo ollut. Viime viikolla Yhdysvaltain ja Venäjän hävittäjät olivat vain muutaman kilometrin päässä toisistaan "samassa taistelutilassa".
Yhdysvaltain puolustusministeriön Pentagonin tiedottaja Peter Cook sanoi tiistaina, että Venäjän pyynnöstä sopimuksen teksti pidetään salaisena.
Sopimuksessa määritellään turvaohjeet, joiden on tarkoitus estää virheet ilmataisteluissa.
"Jos tätä turvaohjetta noudatetaan, meillä ei pitäisi olla vaaraa taistelukosketukseen joutumisesta Venäjän kanssa", Cook sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan.
Maiden komentokeskusten välille perustetaan "kuuma linja", mutta muuta yhteistyötä ne eivät ala tehdä.
Venäjä ja Yhdysvallat eivät esimerkiksi jaa keskenään alueita, joilla ne voisivat toimia vapaasti, eivätkä ne aio luovuttaa toisilleen tiedustelutietoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti