perjantai 9. lokakuuta 2015

Poliittinen aamunavaus lainatekstein...



Suora nettilainaus Yle Uutiset-sivuilta hiukan tuunattuna:
Blogi 

Jari Korkki: Peruskalluppi

Kaikki puoluejohtajat sanovat aina, että se oikea gallup tulee sitten vaaleissa. Timo Soini ei sanonut niin, kirjoittaa Jari Korkki blogissaan.


Jari Korkki.
Jari Korkki. Kuva: Lassi Seppälä / Yle

Ei tullut sitä tuttua huttua eikä peruskamaa. Tuli vasen koukku, kuten Timo Soini itse sanoi.
Oli ilmiselvää, että perussuomalaisten puheenjohtaja, joka on poliittisen kentän nuuskimisessa pomminvarmasti kokeneempi kuin Juha Sipilä (kesk.) tai Alexander Stubb (kok.), ei mene niin halpaan, että alkaisi selittää 20 vuoteen dramaattisinta galluptulosta sanahelinällä.
Nyt ei tullut peruskalluppia, jossa puolueiden kannatus "mahtuu normaaliin virhemarginaaliin".
Tuli jotain ihan muuta. Perussuomalaisten kannatus putosi kerralla  4,3 prosenttiyksikköä ja SDP:n pomppasi 3,9.

En kuulu niihin, jotka riemuitsevat asiasta. Kuulun niihin, jotka koulutuksen ja kokemuksen kautta yrittävät ymmärtää, mitä oikein tapahtui.

"Se on niin ilmiselvä siirtymä perussuomalaisilta demareihin, että duunarimiehiltä tuli varoitus. Vasen koukku on osunut oikein kunnolla. Se johtuu tietysti pakkolaista, SDP ja SAK saivat sen osumaan meihin." Näin Timo Soini Yle Uutisten haastattelussa.
Pidän Soinin arviota oikeana. Olen itse torikuppiloissa kuunnellut aika paljon neuvoja siitä, miten maan asioita pitäisi hoitaa, eikä sunnuntaikorvausten ronkkiminen nyt tainnut olla ihan se ykkösvaihtoehto.
Nyt ei tullut peruskalluppia, jossa puolueiden kannatus "mahtuu normaaliin virhemarginaaliin".
Olipa sellainenkin tapaus, että kysyin eräältä Lauri Lylyltä, miksi hallitus ei ronki lomakorvauksia. Jäi hiukan sellainen olo, että olimme samaa mieltä, että niistä voi aloittaa, jos pakko on. Tai ainakin käsitin niin.
Metalliliiton mielestä tietenkään ei, koska se on pyhällä verellä vuonna 1971 seitsemän viikon lakolla taisteltu.
Ans kattoo ny.

Tapasin sattumalta eduskunnan kuppilan kahvijonossa torstaina Soinin taannoin takiaispuolueeksi kutsuman Vihreän liiton puheenjohtajan Ville Niinistön. Villellä tuntui olevan vaikeuksia pidätellä nautintoaan siitä, että vihreät oli ohittanut perussuomalaiset kannatuksessa. En tosin tiedä, onko Ville muutenkaan mahtunut enää housuihinsa sen jälkeen, kun kannatus pomppasi yli kymmenen.

Lupasin tarjota kaljan, jos Ville kutsuu perussuomalaisia eduskunnan kyselytunnilla takiaispuolueeksi. Ei kutsunut.
Timo Soini on vieraana TV1:n Ykkösaamussa lauantaina 10.10. klo 10.05. Luulen, että näistäkin asioista puhutaan silloin lisää.
Jari Korkki
kirjoittaja on Ylen politiikan toimittaja ja TV1:n Ykkösaamun juontaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti