lauantai 24. lokakuuta 2015

Nokiakin älyä pukemaan - hyvä niin...

Mitäpä tuohon muuta sanomaan/kirjoittamaan...

Suora nettilainaus Kauppalahdestä hiukan tuunattuna:

Alkaako Nokia tehdä puettavia älylaitteita? Näin lukee papereissa


Samsung ja Apple ovat tuoneet markkinoille omat älykellonsa. Nyt ovat heränneet spekulaatiot siitä, seuraisiko Nokia perässä.
Samsung ja Apple ovat tuoneet markkinoille omat älykellonsa. Nyt ovat heränneet spekulaatiot siitä, seuraisiko Nokia perässä. KUVA: BLOOMBERG NEWS
Nokian torstaina julkaisema kutsu ylimääräiseen yhtiökokoukseen on herättänyt spekulaation siitä, aikooko yhtiö alkaa valmistaa puettavia älylaitteita.
PhoneArena-sivusto pani merkille yhtiön yhtiökokouskutsussa sanavalinnan, jossa Nokia ehdottaa yhtiöjärjestyksen toimialoihin hyväksyttäväksi muun muassa päälle puettavat älylaitteet.
Asiasta kirjoitti Suomessa ensimmäisenä Talouselämä-lehti.
Yhtiökokouskutsussa sanotaan näin:
"Yhtiön toimialana on tutkia, kehittää, valmistaa, markkinoida, myydä ja toimittaa laitteita, ohjelmistoja ja palveluita laajalle kuluttaja- ja yritysmarkkinalle. Nämä tuotteet, ohjelmistot ja palvelut liittyvät muun muassa teleoperaattoreille ja muille yrityksille toimitettaviin verkkoihin, esineiden internetiin (internet of things), terveyteen ja hyvinvointiin, multimediaan, isoon dataan (big data) ja analytiikkaan, matkaviestimiin sekä puettavaan ja muuhun elektroniikkaan."
Nokian nykyisessä yhtiöjärjestyksessä puettavia älylaitteita tai älyvaatteita ei mainita.
Nokia-fanit saattavatkin toivoa, että muutos yhtiön papereissa viittaisi siihen, että Nokialtakin vielä jossain vaiheessa saataisiin oma älykello tai älyranneke.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti