keskiviikko 28. lokakuuta 2015

Kofi Annan optimistinen vai peräti yltiöoptimistinen - aika näyttää...

Onko aika kypsä Syyrian rauhalle? Onko maailman suurimmilla asekauppiailla/-valtioilla malttia luopua "kultakimpaleestaan", Syyriasta? Jos on, niin ne katsovat riittävän määrän vanhaa, vanhentunutta sotakalustoa tulleen myydyksi ja/tai tuhotuksi. Samalla ne pääsevät kehittelemään entistä tehokkaampia tappovälineitä, sillä sodat eivät maailmalta näytä loppuvan - valitettavasti...

Suora nettilainaus Pohjolan Sanomista hiukan tuunattuna:

Annan: USA:n ja Venäjän keskustelut voivat johtaa rauhaan Syyriassa
Yhdysvaltain ja Venäjän keskustelut voivat johtaa rauhaan Syyriassa, sanoo YK:n entinen pääsihteeri Kofi Annan. Hän uskoo, että jos suurvallat pystyvät työskentelemään keskenään tehokkaasti, ratkaisu tilanteeseen löytyy, koska mikään sota ei kestä ikuisesti.
Annanin mielestä on tärkeää saada sotaa rahoittavat ja osapuolia aseistavat hallitukset työskentelemään yhdessä.
Annan yritti saada Syyriaan rauhansopimusta vuonna 2012 siinä onnistumatta. Hän sanoo, ettei aika ollut kypsä vielä silloin.
- Mutta nyt näemme neuvotteluja venäläisten, amerikkalaisten, saudi-arabialaisten ja turkkilaisten välillä. Tämä ei olisi ollut mahdollista 2012, Annan sanoi.
Yhdysvallat ja Venäjä keskustelevat Syyriasta perjantaina Wienissä. Myös Iran on kutsuttu mukaan, vaikka vielä 2012 Yhdysvallat ei kelpuuttanut maata neuvottelupöytään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti