maanantai 26. lokakuuta 2015

Outokummun toimitusjohtajalla Mika Seitovirralla hymy herkässä...

Outokummulla seitsemän laihaa vuotta takana, toivottavasti seitsemän lihavaa vuotta edessä. Suomen yritysmaailmassa tapioiden suuruudet näyttävät korreloivan irtisanomisten = potkujen korvauksiin...

Suora nettilainaus Kauppalehdestä hiukan tuunattuna: 


Seitovirta saa poikkeuksellisen kovan irtisanomiskorvauksen 

Seitovirta saa poikkeuksellisen kovan irtisanomiskorvauksen
KUVA: MEERI UTTI
Mika Seitovirran irtisanominen maksaa Outokummulle noin 1,5 miljoonaa euroa.
Outokumpu tiedotti maanantaina toimitusjohtaja Mika Seitovirran jättävän tehtävänsä.
Johtajasopimuksen mukaan Outokumpu voi irtisanoa toimitusjohtajan 12 kuukauden irtisanomisajalla. Sopimuksen mukaan toimitusjohtaja saa tällöin myös ylimääräisen korvauksen, joka vastaa edeltäneiden 12 kuukauden aikana maksettua kiinteää rahapalkkaa ja voimassaolevien luontoisetujen rahallista arvoa.
Irtisanomiskorvaus vastaisi siis Seitovirran kahden vuoden palkkaa ja etuja. Outokummun toimitusjohtajan palkka ja luontoisedut olivat viime vuonna 749 000 euroa.
”Aika harvalla pörssin toimitusjohtajalla on niin hyvä irtisanomiskorvaus”, Kauppalehden analyytikko Ari Rajala kommentoi
Seitovirta on ansainnut toimitusjohtajakaudellaan vuosina 2011–2014 yhteensä noin 4,8 miljoonaa euroa palkkana ja luontoisetuina, palkkioina sekä eläke-etuina.
Outokummun nettotappio oli viime vuonna 264 miljoonaa euroa. Yhtiö on ollut tappiollinen seitsemän vuotta peräkkäin, mukaan lukien koko Seitovirran toimitusjohtajakauden.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti