maanantai 19. lokakuuta 2015

Vai että "yhtiö lämmitti omia housujaan"...

Olen muistaakseni aikaisemminkin kirjoittanut, että en pidä alla olevan kirjoittajan, "pörssiammattilaisen" herra lähes kaikkitietävän, Jorma Oksaharjun kirjoittamissävystä. En tälläkään kerralla! Mutta hänelläkin on toki oikeutensa kirjoittaa mitä lystää ja se näytetään julkisestikin esiin tuotavan...

Suora nettilainaus Kauppalahdesta hiukan tuunattuna: 


Piensijoittajat rahastavat tänään Outokummulla - Oksaharju: ”Yhtiö lämmitti omia housujaan”


Piensijoittajat rahastavat tänään Outokummulla - Oksaharju: ”Yhtiö lämmitti omia housujaan”
KUVA: PEKKA KARHUNEN/KL
Suomalaiset piensijoittajat ovat myyneet maanantaina Outokummun osaketta, kun osakekurssi on yli 16 prosentin nousussa.
Outokumpu kertoi maanantaina yrityskaupasta, jossase myy omistamansa 55 prosentin osuuden kiinalaisesta Shanghai Krupp Stainless -yhteisyrityksestä (SKS). Outokumpu kirjaa SKS:n myynnistä noin 330 miljoonan euron kertaluonteisen myyntivoiton. Yhtiö huomautti myynnin yhteydessä velkaantumisasteensa pienevän kaupan seurauksena.
Nordnetin osakestrategi Jukka Oksaharjun mukaan yksityissijoittajien salkuissa näkyy selvä suunta: piensijoittajat rahastavat kurssinousua. Piensijoittajat ostivat Outokummun osaketta hänen mukaansa loppukesällä ja alkusyksyllä.
”Tänään on ensimmäinen päivä pitkästä aikaa, kun piensijoittajien fiilikset ovat kääntyneet myyntilaidalle. Kolmen ensimmäisen pörssikaupankäynnin tunnin jälkeen 75 prosenttia Outokummulla kauppaa käyneistä oli myynyt ja vain joka neljäs oli ostanut. Suhde on ollut pari viime kuukautta toisen päin”, hän sanoo.
”Rahastus on tehty tänään”, Oksaharju sanoo.
Osakekaupan volyymi Outokummun osakkeella on ollut tavalliseen päivään nähden moninkertainen Oksaharjun mukaan. Osakkeen ostajina ovat ehkä olleet ulkomaiset sijoittajat, jotka ovat joutuneet purkamaan shorttipositioitaan.
Kuukausi sitten Outokumpu antoi tulosvaroituksen, jossa se kertoi heinä-syyskuun operatiivisen tappion olevan huhti-kesäkuun tappiota suurempi. Tulosvaroitus säikäytti sijoittajat, jotka alkoivat hinnoitella maksullisen osakeannin mahdollisuutta. Teräsyhtiön osake on laskenut yli 50 prosenttia puolessa vuodessa.
”Rivien välistä luen, että yhtiö ainakin pystyy siirtämään seuraavaa maksullista osakeantia eteenpäin. Se vapauttaa taseesta kassavirtaa ja ostaa itselleen lisäaikaa kannattavuuden kääntämiseen.”

Oksaharju tulkitsee, että Outokumpu joutui nyt perääntymään osakeantisuunnitelmasta. Ehkä yhtiön suurin omistaja eli valtio tyrmäsi antisuunnitelmat valtion vaikean taloustilanteen vuoksi, hän spekuloi.
”Tähän vuodenaikaan sopivasti voisi sanoa, että yhtiö lämmitti omia housujaan hetkellisesti omaa tasettaan kertaluonteisesti järjestämällä.”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti