tiistai 20. lokakuuta 2015

Fifa>Blatter, Uefa>Platini = korruptio...

Se on ainakin varmaa, että korruptoituneen Fifan puheenjohtaja vaihtuu. Ongelmaksi muodostunee se, että kaikki vähänkään jalkapallon globaalisissa johtotehtävissä olleet ovat pahanpäiväisesti korruptoituneet ja rypevät lahjusskandaaleissa.

Löytyykö hakijoiksi henkilöitä, joilla on puhtaan jauhot pussissa. Lisäksi hakuaikaa on vähän jäljellä...


Suora nettilainaus Helsingin Sanomista hiukan tuunattuna:


Fifan puheenjohtajavaalia ei lykätä – Platinin ehdokkuus näyttää epätodennäköiseltä

URHEILU 

Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa kertoi tiistaina, että puheenjohtajavaali pidetään alkuperäisen suunnitelman mukaisesti helmikuussa. Korruptiosta epäilty Uefan puheenjohtaja Michel Platini ei voi asettua ehdolle niin kauan, kun hänet on hyllytetty Fifan toiminnasta.
Fifan tiistain kokouksessa päätettiin, että aikaisemmin ehdotettu puheenjohtajavaalin lykkääminen ei ole tarpeen. Vaalia oli ehdotettu lykättäväksi sen jälkeen, kun Platini ja väistyvä Fifan puheenjohtaja Sepp Blatter hyllytettiin liiton toiminnasta 90 päiväksi.
Platinin epäillään ottaneen Blatterilta lahjuksen vastaan vuonna 2011.
Fifa on ollut korruptioskandaalin keskellä viime keväästä asti. Kriisin vuoksi Blatter vetäytyy virastaan kesken puheenjohtajakauden. Korvaavat vaalit järjestetään 26. helmikuuta.
Ehdokkailla on aikaa ilmoittautua ensi maanantaihin mennessä. 
Tähän mennessä julkisesti kisaan ovat ilmoittautuneet Platini, David Nakhid ja Blatterin viime kevään vaaleissa haastanut Ali bin al-Hussein.
Fifa kertoi tiistaina, ettei Platinin ehdokkuutta vahvisteta niin kauan, kun hän on hyllytettynä liiton toiminnasta. Vaalikomitean on mahdollista päättää myöhemmin, että Platini voi asettua ehdolle.
Tutkinta Platiniin liittyvistä lahjusepäilyistä on kesken.
Lähteet: AFP, BBC

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti