keskiviikko 28. lokakuuta 2015

Presidentti maakuntavierailulla Kainuussa...



Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistö näyttää ottaneen tavaksi liikkua maakunnissa, tällä kerralla Kainuussa - hyvä niin.

Hänen käynnillään Sotkamon Talvivaaran, nykyisin Terrafamen kaivosalueella, on suuri symbolinen arvo.

Toivoa sopii, että toiminta saadaan taloudellisesti kestävälle pohjalle ja että kaivoksen toimintaan uskoneet ja luottaneet yli 80.000 suomalaista piensijoittajaa otetaan asiallisesti huomioon lähitulevaisuuden yritysjärjestelyissä. Yritysjärjestelyissä, joissa Suomen valtion rooli taloudellisesti tällä hetkellä on erittäin tärkeä.   


Suora nettilainaus Yle Uutiset-sivuilta hiukan tuunattuna:


Kansalaiset riemastuivat – Niinistö poseerasi tottuneesti selfiekuvissa

Kajaanissa kansalaiset vastasivat presidentin kutsuun sankoin joukoin ja saapuivat kuulemaan viime hetken presidentillisiä uutisia. Samalla he pääsivät juttelemaan valtion päämiehen kanssa. Suurimman osan show’sta varastivat kuitenkin selfiekuvaajat.




Tasavallan presidentti Sauli Niinistö Kajaanissa.
Kansalaisten lisäksi myös media ympäröi tasavallan presidentin Sauli Niinistön. Kuva: Katja Oittinen / Yle

Kansalaistapaaminen Kajaanissa Raatihuoneen torilla oli selfiekuvaajien unelma. Puheensa jälkeen presidentti siirtyi kansan pariin ja suostui kaverikuva-pyyntöihin, joissa Niinistö poseerasi tottuneesti. Paikalla oli useita satoja kansalaisia ja salamavalot välkkyivät tiuhaan tahtiin.
Hauskin paikalla kuultu kommentti oli kahden iäkkäämmän herrasmiehen epäilys, että kansa johdattelee presidentin oluelle Pitkään Taneliin. Näin ei kuitenkaan käynyt.
Maakuntavierailun ensimmäisenä päivänä presidentti Niinistöön teki vaikutuksen Kainuun ammattiopistolla käynti, jossa hänelle esiteltiin uutta YritysAmis opetusjärjestelmää.
– Se oli jännä kokemus ja herättää paljon toiveita, kun näkee yrittämiseen suuntautuvia nuoria, joilla on henki päällä, kommentoi Niinistö.
Toinen mieliin painuva käynti suuntautui Sotkamon Terrafamen kaivokselle, joka herätti presidentissä myös toiveikkuutta.
– Nykyinen toiminta vaikutti järkevältä. Luulen, että meidän kaikkien on syytä toivoa, että liiketoiminta saadaan pyörimään toivotulla tavalla. Silloin saadaan myös ympäristöongelmat hallintaan, täsmensi tasavallan presidentti Sauli Niinistö
Kaksi päivää kestävä Kainuun vierailu päättyi ensimmäisen päivän osalta Kajaanin pallohallille, jossa toritapahtuman jälkeen käytiin katsomassa halliin asennettua uutta tekonurmea. Torstaina Niinistö tapaa kansalaisia Sotkamon ja Puolangan toreilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti