sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Turhanpäiväinen matkustaminen...

Lueskelin aamulla Pentti Linkolan haastattelun, josta kirjoitin omat lyhyet kommenttini.

Artikkelissa Pentti Linkolalta kysyttiin mm.: Millaisia ajatuksia ilmastonmuutos teissä herättää?

Pentti Linkola vastasi: "Ilmastonmuutos on yksi tämän planeetan katastrofeista, mutta sitä suurempi ongelma on luonnonvarojen ehtyminen. Ihminen voi torjua luonnonvarojen ehtymistä vähentämällä kuormitustaan niin pitkälle kuin voi. Yksityisautoilu, ulkomaanmatkat ja lentäminen pitää jättää. Myös asuntojen energiankulutusta ja asuinpinta-alaa tulisi vähentää. Askeettinen elämä yhden ihmisen osalta antaa hiuksenhienosti lisäaikaa elämälle maapallolla."

Hiukan asiaan sivuavana totean, että olemme - minä ja vaimoni - suunnitelleet pitkään huhtikuussa 2016 viikon-kahden matkaa Eurooppaan. Lähinna tavoitteena oli tutustua hiukan tarkemmin tiettyihin kohteisiin Pariisissa ja Lontoossa, ajaa Eurostar- junalla Englannin kanaalin alitse, jne. ...
Molemmissa edellä mainituissa kaupungeisssa olemme käyneet useampaankin kertaan, mutta aina on jäänyt jotakin katsomatta. Syynä on lähinnä ollut lievä rahapula, sillä olemme olleet pienellä Inter Rail-budjetilla liikkeellä.

Kuitenkin pari viikkoa sitten keskustelimme - televisiouutisia pakolaisvirrasta/häiriköinneistä katsoessamme - suunnittelemamme lomamatkan järkevyyttä.

Lähinnä vaimoni ehdotti, että jätämme lomamatkan tekemättä. Näin päätimme tehdä. Ainakaan sitä matkaa emme siis enää suunnittele emmekä tee.

Aivan hetki sitten kävi mielessäni ajatus: " Mitä jos lopetamme kaiken matkustamisen, pysymme Kemissä kuin tatit.
Matka ulkomaille > Haaparannalle olisi ainoa "ulkomaanmatka" kerran parissa kuukaudessa Kemi-Tornio-moottoritietä pitkin."

Em. tyyppiset ratkaisut eivät maailmaa pelasta, mutta olisihan tuo pieni askel oikeaan suuntaan...





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti