lauantai 24. lokakuuta 2015

Pawn Storm-hakkerit aktiivisina...

MItäpä tuohon alla olevaan artikkeliin muuta sanomaan/kirjoittamaan...

Suora nettilainaus Helsingin Sanomissa hiukan tuunattuna:

Hakkerit yrittivät varastaa Ukrainassa alas ammutun MH17-lennon onnettomuusraportin – taustalla luultavasti venäläisvakoojat

ULKOMAAT 


Venäläisvakoojat yrittivät todennäköisesti hakkeroida Hollannin onnettomuuslautakunnan tietojärjestelmät ennen MH17-lennon onnettomuustutkinnan loppuraportin julkaisua.
Hakkerit yrittivät päästä käsiksi tietojärjestelmiin myös julkaisun jälkeen, asiantuntijat sanoivat torstaina ja perjantaina.

Hakkerointiyritykset paljasti japanilainen it-turvallisuusyhtiö Trend Micro torstaina. Yhtiön mukaan hakkerit kuuluvat niin sanottuun "operaatio Pawn Stormiin", jonka tiedetään hyökänneen aiemmin useita eri julkisyhteisöjä ja yrityksiä vastaan, esimerkkeinä Nato ja Valkoinen talo.

Hollannin onnettomuustutkintalautakunnan tiedottaja Sara Vernooij vahvisti uutistoimisto AFP:lle, että lautakunta oli huomannut hakkerointiyritykset. Todisteita onnistuneesta hyökkäyksestä ei Vernooijin mukaan kuitenkaan ole.
Hän ei paljastanut, kuinka hakkerihyökkäys tehtiin. Sen sijaan Trend Micro kertoi torstaina, että Pawn Storm olisi perustanut valepalvelimen, jonka kautta onnettomuustutkintalautakunnan henkilökunnan tietoja yritettiin kalastella.

Hollannin onnettomuustutkintalautakunta johti kansainvälistä lento-onnettomuustutkintalautakunta, joka julkaisi loppuraportin Ukrainassa heinäkuussa 2014 alas ammutusta MH17-lennosta puolitoista viikkoa sitten, lokakuun 13. päivä.

Raportin mukaan malesialaisen lentoyhtiön MH17-lento ammuttiin alas venäläisellä Buk-ilmatorjuntaohjuksella. Kaikki lennolla olleet 298 ihmistä kuolivat.

Trend Micro uskoo, että Pawn Storm on venäläisten projekti. Sillä on ollut paljon toimintaa Ukrainassa, mutta se on hyökännyt myös useiden venäläisoppositiopoliitikoiden kimppuun verkossa. Trend Micron mukaan operaatio Pawn Storm saattaa toimia Ukrainan tapahtumiin vaikuttavien käskystä, mutta se voi olla myös omasta tahdostaan toimiva, itsenäinen ryhmä.
Pawn Storm on englantia ja viittaa šakkistrategiaan, jossa useita sotilaita vuorovuoroin käyttämällä yritetään murtaa vastustajan puolustus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti