keskiviikko 7. lokakuuta 2015

Työnantajan avainhenkilön ja nuoren kohtaaminen - neljän sekunnin sääntö...

Työssä ollessani painotin oppilailleni aina niin sanotun neljän sekunnin säännön tärkeyttä.

Käytännössä se tarkoittaa kohtaamistilanteessa syntyvää ensivaikutelmaa. Kädenpuristus, katsekontakti ja ensimmäiset sanat - se on siinä! Hyvän ensivaikutelman syntyminen on oppilaan, nuoren kannalta ensiarvoisen tärkeä, yleensä se kantaa pitkälle...

Suora netilainaus Kauppalehdestä hiukan tuunattuna:


Yritykset: Yllättävä syy voi estää nuoren työllistymisen


Yritykset: Yllättävä syy voi estää nuoren työllistymisen
Tiiviimpi yhteistyö yritysten ja oppilaitosten välillä sekä nuorten parempi asenne edistäisivät yritysten mielestä parhaiten nuorten työllistymistä.
Asia selviää Raha-automaattiyhdistyksen (RAY) teettämästä kyselystä.
Työllistymisen suurimpana esteenä yritykset pitävät kyselyn mukaan nuoren omia ominaisuuksia: vastaajista 57 prosenttia piti työllistymisen esteenä nuoren asennetta, 53 prosenttia puutteita osaamisessa ja taidoissa sekä 45 prosenttia työkokemuksen puutetta.
 Työnantajien mukaan seuraavaksi eniten töitä nuorille poikisi tiiviimpi yhteistyö yrityksien ja oppilaitosten välillä sekä hakijoiden työtehtäviä vastaava koulutus.
”Tässä on tärkeä viesti oppilaitoksille ja yrityksille. Entistä paremmin työelämän tarpeisiin vastaava koulutus on etu nuorelle, sillä se edistää nuorten työelämävalmiuksia. Työelämään tutustuminen jo opiskeluaikana lisää varmasti myös työelämätaitoja”, RAY:n erityisasiantuntija Sini Toikkasanoo RAY:n tiedotteessa.
RAY:n Paikka auki -avustusohjelman Nuorten johtoryhmän vetäjä Jari-Pekka Hietsilta pitää asenteen korostumista työllistymisen esteenä osittain yllätyksenä.
”Siinä voi olla kyse ennakkoluuloista tai siitä, että työantaja on kohdannut  näitä asenneongelmaisia, jotka leimaavat koko ikäryhmää. Toisaalta on tavallaan rohkaisevaa, jos ongelma on asenteessa, sillä sitä henkilön on nopeampi muuttaa kuin esimerkiksi koulutustaan”, Hietsilta sanoo.
Kyselyn perusteella myös oppisopimus nähdään yrityksen kannalta hyödyllisenä.

Neljä viidestä yrityksestä on hyödyntänyt tai aikoo hyödyntää oppisopimuskoulutusta nuoren palkkaamisessa. Sitä hyödyntäneistä työnantajista kolme neljästä kokee oppisopimuksen hyödylliseksi yrityksen kannalta.
Toisaalta yli joka viides yritys pitää oppisopimuskoulutusta melko hyödyttömänä tai erittäin hyödyttömänä yrityksen kannalta.

RAY:n Työnantajakysely

TNS Gallup toteutti RAY:n tilaaman työnantajakyselyn elokuussa 2015.
Vastaajia oli 300.
Kysely on kohdistettu vähintään 50 henkilöä työllistäville yrityksille. Vastaajat ovat yrityksen henkilöstöjohtoon kuuluvia tai sen henkilöstöasioista päättäviä henkilöitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti