tiistai 13. lokakuuta 2015

Jo se helpon lykkäs...

Öljynvaihto onnistuu 90 sekunnissa, kun perinteisellä tavalla aikaa kuluu vähintään 20 minuuttia, alla olevassa artikkelissa todetaan.
Mihin mahtaa tulevaisuuden autoilija käyttää tuon säästyneen 18 minuuttia 30 sekuntia?

Suora nettilainaus Kauppalehdestä hiukan tuunattuna:


Mullistava keksintö: öljynvaihto käy puolessatoista minuutissa

Mullistava keksintö: öljynvaihto käy puolessatoista minuutissa
Castrol on kehittänyt mullistavan laitteen autojen öljynvaihtoon. Homma hoituu sillä puolessatoista minuutissa, ja täysin puhtaasti.
BP:n omistama voiteluöljyjä valmistava Castrol on suunnitellut Nexcel-öljynvaihtolaitteen, joka muistuttaa printtereiden mustepatruunaa. Työ sujuu yhtä kätevästi ja nopeasti.
Öljynvaihto onnistuu 90 sekunnissa, kun perinteisellä tavalla aikaa kuluu vähintään 20 minuuttia.

Castrolin kehitysjohtaja Oliver Taylor kertoo saksalaisessa Handelsblatt-talouslehdessä, että laite on myös erittäin ympäristöystävällinen. Käytetty öljy saadaan sataprosenttisesti talteen, samoin tuore öljy tilalle.
”Jos kaikki maailman autot varustettaisiin Nexcelillä, säästettäisiin vuosittain 200 000 tankkiautollista öljyä. Sen verran valuu hukkaan nykyään öljyjen vaihdoissa”, Taylor sanoo.
Öljyn lisäksi Nexcel vaihtaa luvatussa ajassa öljysuodattimen. Edelleen laite mittaa prikulleen öljyn laadun ja tarvittavan määrän.
Castrol on testannut laitetta kolme vuotta useilla moottorityypeillä kolmisylinterisistä kilpakoneisiin. Ensimmäisenä laitteen sai sisuksiinsa Aston Martin Vulcan.
Taylorin mukaan normaalin akun kokoinen Nexcel voidaan asentaa uusiin autoihin aikaisintaan viiden vuoden päästä. Sitä ei voi jälkiasentaa vanhoihin moottoreihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti