tiistai 22. syyskuuta 2015

Volkswagen! Järjetöntä...

Ensimmäistä kertaa asiasta luettuni ajattelin saksalaisen autojätin joutuneen salajuonen uhriksi. Taistelu automaailmassa on timantinkova, jossa käytetään sumeilematta kaikki lailliset ja laittomatkin keinot hyväksi mutta...

Ei ole salajuoni, sillä Volkswagen näyttää jääneen rysän päältä kiinni viritellessään älykkään "virityksen", joka tunnisti, milloin dieselmoottoria ollaan testaamassa. Jenkit olivat kuitenkin kehitelleet vielä skarpimman ohjelman. jolla em. tilanne paljastettiin.

On helppo olla jälkiviisas, mutta itse olen ajatellut pitkään, että juuri Vokswagenilla menee pelottavan hyvin. Menestys on ollut monien mallien kohdalla erinomainen. Tuotteet ovat hyviä.

Mutta nyt kolahti ja pahasti! Huijausskandaalista tulee jättilasku ja vuosiksi lommo yrityksen maineeseen. 


Suora nettilainaus Helsingin Sanomista hiukan tuunattuna:

Volkswagenin huijausskandaali kasvaa: 11 miljoonaa autoa ja lisätutkimuksia

AUTO  
KIMMO TASKINEN HS
Viime viikolla Volkswagen juhli Frankfurtin autonäyttelyssä, mutta jo nyt se rämpii pahassa skandaalissa. Volkswagen jäi kiinni siitä, että se on huijannut virallisissa päästömittauksissa.
Viime viikolla Volkswagen juhli Frankfurtin autonäyttelyssä, mutta jo nyt se rämpii pahassa skandaalissa. Volkswagen jäi kiinni siitä, että se on huijannut virallisissa päästömittauksissa.
Saksalaista autonvalmistaja Volkswagenia koskeva huijausskandaali on saanut tiistaina uudet mittasuhteet.
Volkswagen on nyt myöntänyt, että perjantaina paljastunut päästöhuijaus koskee noin 11 miljoonaa yhtiön diesel-autoa.
Yhdysvaltain ympäristövirasto EPA tiedotti perjantaina, että Volkswagen on läpäissyt autojen päästömittauksia huijausjärjestelmän avulla.
EPA kertoi, että Volkswagenin dieselautoihin asentama ohjelmistoalgoritmi tunnisti, milloin auto on päästömittauksessa, ja sääteli sen aikana auton päästöjä tiukasti. Tavallisessa ajossa tietyt päästöt saattoivat olla jopa 40-kertaiset sallittuun rajaan verrattuna.
EPA vaati Volkswagenia korjaamaan pikaisesti noin 482 000 Yhdysvalloissa myytyä autoa. Niitä ovat Volkswagenin mallit Jetta, Beetle ja Golf sekä Audi A3 vuosilta 2009–2015 ja Volkswagen Passat vuosilta 2014–2015.
Tiistaina yhtiö kertoi tiedotteessaan, että samanlaisia diesel-moottoreita on ollut myös muissa Volkswagen Groupin autoissa. Yhtiö ei tarkentanut, mitä autoja se tarkoittaa.
Volkswagen Groupista on muodostunut jättimäinen autotalo, jonka merkkeihin kuuluu Volkswagenin lisäksi muun muassa Seat, Skoda, Audi, Lamborghini, Bentley ja Porsche.
EPA on aloittanut asiasta tutkinnan yhdessä Kalifornian osavaltion ja Yhdysvaltain oikeusministeriön kanssa. Volkswagenia uhkaavat jopa noin 16 miljardin euron sakot, mikä perustuu lain mahdollistamaan noin 33 000 euron sakkoon jokaista myytyä viallista autoa kohti.
Uutistoimisto Reuters kertoi, että myös Etelä-Korean viranomaiset aloittavat oman tutkinnan Volkswagenin autoihin liittyen.
Jos viranomaiset löytävät Volkswagenin diesel-autoista merkkejä huijauksesta, maan ympäristöministeriö aikoo ulottaa tutkinnan koskemaan kaikkia saksalaisia autoja.
Volkswagen kärähti jättimäisestä huijauksesta Yhdysvalloissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti