tiistai 8. syyskuuta 2015

Terveisiä Jyrkiltä Euroopan komissiosta...

Terveisiä Euroopan komissiosta! Täällä on fantastista!

Kuukautisen pakina, syyskuu 2015.

KUUKAUSILIITE  
Helsingin Sanomat

Lähtöni tänne meni niin kiireiseksi, etten ehtinyt edes kunnolla sanoa heippoja, joten ajattelin nyt kertoa vähän kuulumisia.
Täällä on fantastista! Kyllä kannatti tulla Brysseliin!
Nytkin täällä on tosi upea ilma. Ihan paitahihasillani istuskelen tässä katukahvilassa, kun yksi kokous siirtyi lokakuulle, eikä ole mitään sen kummempaa. Haluan kannustaa teitä kaikkia: kun tarjoutuu tällainen tilaisuus, siihen kannattaa tarttua eikä jäädä kiinni vanhaan.
Itse olin heti valmis lähtemään isänmaan asialle tänne, kun kutsu kävi. Ja kyllä kannatti!
Ajatelkaa nyt: olen esimerkiksi aloittanut täällä ranskan kielen kurssin. Se on aivan huikeaa! Nyt Siilinjärven pojankin kieli taipuu jo sanomaan je prends de la confiture de fraises avec mon croissant.
Maahanmuuton suhteen täällä on ihan eri meininki kuin Suomessa. Kaikki ovat toivottaneet meidät tosi ystävällisesti tervetulleiksi. Ei mitään rasismia, ei mitään!
Liksani komission varapuheenjohtajana on 23 000 euroa kuukaudessa. Se ei ehkä tunnu niin ihmeelliseltä, mutta minusta se on ihan reilu. Kyllä meidän perhe sillä elää. Asumiskulujahan ei tarvitse maksaa peruspalkasta, sillä palkan päälle maksettava asumislisä on 15 % palkasta. Lisäksi me EU-virkamiehet maksamme vain EU-veroa – ja täytyy sanoa, että kyllä kevyt tuloverotus tosiaan kannustaa työntekoon.
Vastuuta kannan myös täällä tietenkin täyttä päätä. Meitä komissaareja on vain 28, mutta onneksi apunamme komissiossa työskentelee 33 000 virkamiestä. Meidän työmme on siis lähinnä päätösten tekemistä, ja työskenteleminen johtamassani Suomen hallituksessa olikin siihen aivan loistava koulu. Minun vastuullani on unionialueen kasvu, työllisyys ja investoinnit, mikä on aika helppo homma, koska ne samat asiathan hoidin jo kuntoon Suomessa.
Vieraita meillä käy paljon. Juuri viikonloppuna pistäytyi Himasen Pekka, ja Pekka lähettääkin sinne Suomeen terkkuja, kukoistuskohtaamisia ja dignityä!
Suomen asioita olen seurannut sen verran, että siellähän tuntuu olevan aivan upea meininki. Uudella hallituksella on aivan fantastisia suunnitelmia! Ajatelkaa nyt: viiden prosentin tuottavuusloikka! Se on aivan huikea loikka!
Vaikka on täälläkin otettu loikkia: juuri eilen komissaarien äijäjumpassa Jean-Claude hyppäsi pukkihyppyä, ja housuthan siinä repesivät. Kyllä meille Güntherin ja Carlosin kanssa nauru maittoi!
Olen aloittanut toisenkin uuden harrastuksen: laulan bassoa komission kuorossa. Olen sielläkin tuonut esiin Suomen näkökulmaa: minun ehdotuksestani kuoron ohjelmistossa on nyt Kipparikvartetin kappaleita! Teijo Joutselan basso-osuudet laulan minä, ja yleensä komission juhlissa seuraa naurunremakka, kun vetäisen oikein matalalta ”skimbadabadajumbabbaa”.
Nyt pitääkin lähteä kuoroharkkoihin!
Iloista syksyä teille kaikille!
t: Jyrki
kuukautinen@hs.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti