tiistai 8. syyskuuta 2015

Suomen talousongelmia ei ratkaista keskustelemalla vaan teoilla...

Tuntuu välillä siltä, että Suomen talousongelmat muka ratkeaisivat keskustelemalla - "sättäilemällä".
On käytössä Facebookit, Twitterit, jne. koko some-maailma, jolla aktiivisesti haetaan tukea, vertaistukea kaiken maailman asioille.
Kutsutaan kokoon milloin minkäkinlaisen asian puitteissa porukkaa sata-, tuhat- jopa kymmentuhatmäärin ja näkyvyys jopa globaalisesti on taattu. Kaikki kynnelle kykenevät mediatahot ovat takuuvarmasti paikalla. Kerätään nimiä erilaisiin kansalaisaloitteisiin, jne. ...

Kansalaisten aktiivisuus on ollut kiitettävän hyvää mutta...

Valitettavasti keskustelemalla Suomen talousongelmia ei ratkaista vaan teoilla. Valitettavasti "tekopakkiin" liittyy monia sellaisia elementtejä, jotka rappaavat pakostakin niin Sinua kuin minuakin.

Suomen taloustilanne kyntää tällä hetkellä niin syvällä, että sitä ei välttämättä ymmärrä.
Velalla eläminen on jatkunut aivan liian pitkään, siihen on aivan pakko saada lähivuosina suunnanmuutos. 

Nykyhallituksella on lähes mahdoton tehtävä. Sitä ei vähääkään helpota Euroopassa käsiin räjähtävä pakolaisongelma, johon on pakko myös taloudellisesti varautua.

Kuitenkin edelliseen liittyen ongelmat on pyrittävä ratkaisemaan niiden alkulähteillä niin kuin Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistökin taannoin totesi.

Edelliseen täydennystä:

Kolme ässää - Sipilä, Stubb ja Soni - julkaisivat tiistaina 08.09.2015 rankan "matokuurilistan". On odotettavissa vastareaktioita lähinnä työntekijäpuolen taholta.


Lyhyt nettilainaus Yle Uutiset-sivuilta:


Politiikka  | 

Budjettiviikko – Valtion menot kasvaneet reippaasti tällä vuosituhannella

Budjettien on tapana paisua eniten vaalien alla.


Valtion menot 2000-2016.
Vuoden 2000 budjetissa näkyy myös menojen määrä nykyrahassa. Vaalivuosien budjetit on merkitty mustalla. Kuva: Yle Uutisgrafiikka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti