keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Kalakaverin kanssa tämän syksyn viimeinen kalareissu...

Kävimme tänään kalassa. Ajelimme Hahtisaaresta suoraan Laitakarin etelärannalle. Länsituuli oli kohtalaista...

Katiskat olivat kyllä paikallaan mutta ainoastaan toisessa eli superkatiska Wekessä oli kaloja > neljä hyvänkokoista ahventa. Rambossa ei mitään.
Yritimme kalakaverini kanssa ankkuroida ja onkia, mutta eihän siitä tullut mitään - länsituuli painoi koko ajan rantaan, ankkuri ei kerta kaikkiaan pitänyt korkealaitaista venettä paikallaan ja matalassa vedessä onget ja pilkit olivat tämän tästä rimoissa kiinni.

Nostimme ankkurin ja katiskat ja ajoimme Selkäsaaren pohjoispäädyn tuntumaan hiukan tyveneempään veteen, taas uuteen "keskelle ei mitään" paikkaan.
Katiskat veteen ja hiukan sivummalle ongelle/pilkille. Pilkillä tuli ensin kolme kiiskeä, kirsua. Ne kopsittiin veneen reunaan ja evääksi lokeille.

Mutta sitten tuli pilkillä se toivottu iso särki ja perään pieni särki. 

Tein tutut rituaalinomaiset kuviot > pieni särki muutti nopeasti muotoaan > siitä tuli isojen ahventen herkkua. 

Ja niitä tuli ihan kohtuullisesti - osa aika vonkaleita...

Puuskainen länsituuli alkoi kylmettää meitä, joten nostimme ankkurin ja suuntasimme veneen keulan rantaan. Väylältä rantaan kääntyessämme saimme ihailla auringon laskua ja sen viimeisten säteiden osumista rannan kerrostaloihin - kerta kaikkiaan upeat näkymät...

Todettakoon pienenä yksityiskohtana, että käytin puhelimen paikannusohjelmaa Sports Traceriä, joka piirsi koko reittimme ja antoi siitä muutakin informaatiota.
Jostain syystä onnistuin tumpeloimaa sen pois ennen tallentamista. Sen verran toki huomasin, että kyseisessä ohjelamssa ei ollut merkintää pienistä saarista esim. Laitakarista ja Juurakosta. Selkäsaari ja Ajos kyllä löytyvät...





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti