lauantai 19. syyskuuta 2015

Lähi-Idän sekava, vaarallinen vyyhti...

Kuka taistelee kohta ketäkin vastaan? Lähi-Itä on ruutitynnyri - pahempikin...

Lähi-Idän tilanne on pistänyt liikkeelle kansainvaelluksen, pakolaisvirran, jonka seurauksista Eurooppa kärsii vuosikausia. Pakolaisvirta ei näytä pysähtyvän Keski-Eurooppaan.

Kuka olisi osannut ennustaa, että esim. Suomen länsirajalla, Haaparanta-Tornio-alueella liikkuu jopa 1.000 pakolaista/turvapaikanhakijaa vuorokaudessa?

Se on ennennäkemättömän suuri luku! Tilanne kaikesta kaoottisuudesta huolimatta saadaan hallintaa ja pakolaisvirtaa ohjatuksi pääasiassa Etelä-Suomeen... 

Edelliseen lisäystä:

Tänään televisiosta on nähty täällä pohjoisessa Torniossa ja Kemissä pakolaisvirran vastaisia Rajat kiinni-teemaisia mielenosoituksia. Niillä on laillinen oikeus. Toisaalta on nähty ja kuultu viranomaisvalvonnan ( poliisi, tulli ja rajavartiolaitos ) tiukentamista rajalla/koko maassa - hyvä niin - joka toivottavasti tuo sen yksiselitteisen tiedon, ketä maahamme saapuneet ja maassamme tällä hetkellä olevat pakolaiset, turvapaikanhakijat ovat...



Suora nettilainaus Helsingin Sanomista hiukan tuunattuna:

Isisin puolella taistelee jo 2 400 venäläistä

ULKOMAAT  

Ääri-islamilaisen Isis-järjestön riveissä Syyriassa taistelee 2 400 venäläistä, Venäjän turvallisuuspalvelun FSB:n apulaisjohtaja Sergei Smirnov sanoi perjantaina uutistoimisto Ria Novostin mukaan.
Venäläistaistelijoiden määrä on FSB:n mukaan jatkanut kasvuaan. Keväällä FSB arvioi, että Isisissä oli venäläistaistelijoita noin 1 700.
FSB:n mukaan Syyriasta palanneet taistelijat ovat Venäjälle suuri sisäinen turvallisuusuhka.

Samaan aikaan Venäjä on lisännyt joukkojaan ja sotilaskalustoaan Syyriassa.
Venäjä on Syyrian vanha liittolainen, ja se on tukenut Syyrian presidenttiäBashar al-Assadia sodan alusta asti.
Syyria on alkanut käyttää Venäjältä viime viikkoina saamiaan uusia aseita.
”Aseet ovat hyvin tehokkaita ja erittäin tarkkoja, ja osuvat kohteisiinsa täsmällisesti”, uutistoimisto Reutersin haastattelema syyrialainen sotilaslähde kertoi torstaina.
Perjantaina Venäjä ilmoitti, että se harkitsee joukkojen lähettämistä Syyriaan, jos al-Assad sitä pyytää.
”Jos jokin pyyntö tulee, siitä tietenkin keskustellaan ja se arvioidaan kahdenvälisissä keskusteluissa ja vuoropuheluissa”, Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov sanoi uutistoimisto Ria Novostin mukaan. Hän lisäsi, että aiheesta on vaikea keskustella hypoteettisesti.
Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerry varoitti torstaina Venäjän ulkoministeriä Sergei Lavrovia siitä, että lisääntynyt tuki al-Assadille voi pitkittää ja vaikeuttaa kriisiä entisestään.
Länsi pelkää, että Venäjä voi iskeä lännen tukemia kapinallisjoukkoja vastaan, mikä vahvistaisi Isisiä. Sekä lännen tukemat kapinalliset että Isis taistelee al-Assadin hallituksen joukkoja vastaan.
Venäjä on vaatinut länsivaltoja liittymään ponnekkaammin Isisin vastaiseen taisteluun. Länsi ei suostu minkäänlaisiin liittoumiin samalla puolella kuin al-Assad.
Suurin osa Isisin venäläistaistelijoista on ilmeisesti Venäjän Kaukasian muslimienemmistöisistä tasavalloista, etenkin Tšetšeniasta.
Tšetšenian ääri-islamilaiset kapinalliset ovat taistelleet Venäjän keskusvaltiota vastaan 1990-luvulta lähtien. Isisissä on korkea-arvoisina komentajina useita tšetšeenitaistelijoita.
YK:n turvallisuusneuvosto julkaisi toukokuussa raportin, jonka mukaan Isisin riveissä Syyriassa ja Irakissa oli vähintään 25 000 taistelijaa yli sadasta valtiosta.

Moni asiantuntija kuvaili YK:n arviota varovaiseksi ja uskoi todellisen luvun olevan vähintään 30 000.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti