lauantai 26. syyskuuta 2015

Vihaan Suomea! Hyvä! Lisää tällaista globaalilevitykseen...

"Täällä on liian kylmä, ei ole teetä, ei ravintoloita, ei baareja eikä ketään kaduilla, ainoastaan autoja." Muhammed kritisoi alla oleva artikkelin mukaan globaalilevityksessä - hyvä niin. 

Vaikka em. purkaus on täysin järjetön, lapselinen siinä on paljon hyvääkin.

Toivottavasti some-maailma osoittaa tässäkin voimansa ja Ruotsin-Suomen rajalla liikenne hyytyy. Siihen luonnollisesti vaikuttaa myös rajavalvonnan tiukentuminen Torniossa ja toisaalta Ruosin herääminen liikkujien rekisteröinnissä...


Suora nettilainaus Iltalehdestä hiukan tuunattuna:


Pettynyt turvapaikanhakija avautui AFP:lle: "Vihaan Suomea"

Lauantai 26.9.2015 klo 08.59

Kansainvälisen uutistoimisto AFP:n Torniossa haastattelemien turvapaikanhakijoiden mukaan Suomi ei ole hyvä maa.
Turvapaikanhakijoita on virrannut Suomeen länsirajan yli. Kuva viime viikolta Kemin rautatieasemalta.
Turvapaikanhakijoita on virrannut Suomeen länsirajan yli. Kuva viime viikolta Kemin rautatieasemalta. (MARKKU RUOTTINEN)
Vaikka Suomeen saapuu päivittäin satoja turvapaikanhakijoita Haaparannan kautta Tornioon, kaikki eivät ole tyytyväisiä määränpäähänsä.
Kansainvälisen uutistoimisto AFP:n mukaan sadat irakilaiset turvapaikanhakijat kääntyvät takaisin, sillä he eivät halua jäädä harvaan asuttuun Suomeen, koska maassa on "liian kylmää ja tylsää".
AFP haastatteli muun muassa 22-vuotiasta Muhammedia, joka oli ensin matkannut Torniosta Helsinkiin, mutta palannut Tornioon päästäkseen takaisin Ruotsiin.
- Voit kertoa maailmalle, että vihaan Suomea. Täällä on liian kylmä, ei ole teetä, ei ravintoloita, ei baareja eikä ketään kaduilla, ainoastaan autoja, Muhammed kritisoi.
Samaan mielipiteeseen yhtyi takaisin Etelä-Ruotsiin haluava noin 15 irakilaismiehen ryhmä.
- Suomi ei ole hyvä maa, miehet kommentoivat AFP:lle.

- Älkää tulko! Tilanne täällä on enemmän kuin sairas. Täällä on turvallista, mutta kylpyhuoneet ovat likaiset, ja vaatteet ja ruoka ovat erittäin kalliita. Ruokaa saa hirvittävän vähän - edes vauva ei tulisi kylläiseksi, Irakista tulleet AliKarar ja Alisanovat Helsingin Narinkkatorilla kuvatulla videolla arabiaksi.Iltalehti uutisoi torstaina, että irakilaiset varoittavat toisiaan Suomesta myös suositulla Facebook-sivulla.
Lähde: AFP

JOHANNA MATTINEN
johanna.mattinen@ilmedia.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti