maanantai 28. syyskuuta 2015

Suomessa kaikki voittivat ja "säilyttivät kasvonsa" - vääntö jatkuu...

Seurasin tänään Yle Uutiset-sivuilta ja televiisouutisista tämän päivän tapahtumia. Kerta kaikkiaan taitavaa luovimista vähän joka taholta! Asia edistyy ja - jossakin vaiheessa - ovat hymyt herkässä kun Suomi pelastuu. Jossakin vaiheessa = vuosin kuluttua...

Suora nettilainaus Pohjolan Sanomista hiukan tuunattuna:

Analyysi: SAK:n ja Sipilän pokeri tuotti tasapelin: sopu lähes varmaa / Sopu syntyy varmasti, koska

Kukaan ei halua suututtaa keski-ikäisiä naisia. Tämän työmarkkinapomot ja hallituksen SSS-miehet ymmärtävät siitäkin syystä, että heillä on puolisoina keski-ikäisiä naisia.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) polkaisi juuri käyntiin kolmannen neuvottelukierroksen yhteiskuntasopimuksesta – se tosin oli alkanut jo yli kaksi viikkoa sitten, kun Sipilä itse ilmoitti, että hallitus ottaa mielellään vastaan vaihtoehtoisen paketin pakkolakien tilalle.
Nyt pääministeri antaa työmarkkinajärjestöille lähiviikot aikaa leipoa työmarkkinaratkaisu ja sitä täydentävä kilpailukykypaketti, joilla saavutetaan hallituksen tavoittelema kilpailukykyloikka.
Enää ei puhuta orjallisesti 5+5-mallista, jossa työehtojen suorien leikkausten osuuden olisi oltava prosenteissa tasan puolet. Nyt neuvotellaan laajemmasta yhteiskuntasopimuksesta, vaikka pääministeri ennätti jo julistaa, ettei hän kolmatta kierrosta aloittaisi.
Aloittipa hyvinkin, koska erehtyminen on sallittua, mutta tahallinen tyhmyys järjetöntä.
Hallituksen pokerikäsi heikkeni oleellisesti sillä hetkellä, kun kansalaiset oivalsivat, miten epäoikeudenmukaisesti vuorolisien leikkaukset ja sairausajan karenssit kohtelisivat palkansaajia.
Keski-ikäiset naiset ratkaisevat eduskuntavaalien tuloksen – tai ainakaan ilman heiltä saatuja ääniä ei ole asiaa suureksi tai edes keskisuureksi puolueeksi. 
Tämä on tajuttu liiankin hyvin keskustan, perussuomalaisten ja kokoomuksen eduskuntaryhmissä.
Viisikymppinen lastentarhanopettaja väänsi lähes itkua, kun hallitus oli julkistanut pakkolakinsa. Hän sairastuu väkisinkin viikoksi niin syksyllä kuin keväällä – jokainen, jolla on ollut pieniä lapsia tietää sen, että lastentaudit ovat vastustamaton luonnonvoima. Jos noroviruksesta rangaistaan kolmanneksen palkkaleikkauksella, ansionmenetyksen aikaan saaneiden puolueiden on turha haikailla esimerkiksi lastentarhanopettajien tai sairaanhoitajien ääniä.
Yhtä suurta itkua väänsivät vuorotöitä paiskivat pienipalkkaiset kauppojen myyjät – hekin yleensä naisia.
Palkansaajien suurin keskusjärjestö SAK näytti pitkään pelaavan surkeasti pokeria, koska se profiloitui julkisuudessa ”ei käy”-liitoksi.
Kaikki muuttui viime torstaina, kun SAK julkisti esityksensä, johon sisältyi ehdotus vuoden 2017 nollaratkaisusta ja siirtymisestä sen jälkeen palkoissa ”Ruotsin malliin”. Jatkossa kovimmassa kansainvälisessä kilpailussa olevat vientialat määrittelisivät palkankorotuksien tason.
SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly laski, että tarjous kutkuttaisi teollisuutta. Oikeassa taisi olla.
Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies myönsi maanantaina, että SAK:n avaus ”Ruotsin mallista” kiinnostaa EK:ta kovasti.
Toimihenkilökeskusjärjestö STTK:n puheenjohtaja Antti Palola taisi kertoa olennaisimman, kun hän sanoi Lännen Medialle olevansa ”luottavainen”. Kertaakaan aiemmin Palola ei ole ollut luottavainen.
Sipilä hymyili, valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) myhäili – ja totuuden kertoi työministeri Jari Lindström (ps.):
– Kiitos siitä, että vuori on liikahtanut ja järjestöt kantavat vastuuta, Lindström herkistyi.
Syksyn aikana työmarkkinajärjestöt neuvottelevat ratkaisun, joka kelpaa hallitukselle. Kätilöinä työskentelevät valtiovarainministeriön virkamiehet, mikä takaa sen, että sopu kelpaa SSS-hallitukselle.
Kenenkään etujen mukaista ei ole suututtaa keski-ikäisiä naisia. Tämän työmarkkinapomot ja hallituksen SSS-miehet (Sipilä, Soini ja Stubb) ymmärtävät siitäkin syystä, että heillä on puolisoina keski-ikäisiä naisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti