lauantai 12. syyskuuta 2015

Curling saapui Kemiin...

Luin aamukahvia juodessani KEMI-TORNIO-kaupunkilehden Nro 37 9.9.2015 artikkelin otsikolla Curling saapui Kemiin.

Niin kuin olen aikaisemminkin maininnut, minulla on viime aikoina tullut tavaksi muistella menneitä. Niin teen tälläkin kerralla.

Kemiin väännettiin 1990-luvun alussa - vihdoin viimein - jäähalli. Alunperin jäähallisuunnitelmia oli tekemässä oululainen Arkkitehtitoimisto Lukkaroinen ja vahvasti mukana oli silloinen kemiläinen rakentaja Insinöörirakentajat. Monia yhteispalavereita pidettiin, joissa mukana oli em. tahojen lisäksi Kemin kaupungin liikuntatoimen edustaja seka urheiluseurojen edustajia. Itse olin 1990-luvun alkupuolella Kemin Lämärit ry:n puheenjohtaja, taisinpa olla myös ns. jäähallitoimikunnan puheenjohtaja.

Mielestäni Lukkaroisen laatimat suunnitelmat olivat hyvät. Silloin jo puhuttiin jäähallin monipuolisesta roolista ja uusista harrastusmahdollisuuksista, mukana oli myös curling...

Sittemmin jäähallisuunnitelmat ajautuivat ns. harjoitushallin suuntaan, josta itse olen julkisestikin käyttänyt nimeä halpahalli. Taloudelliset realiteetit painoivat vaakakupissa niin paljon, että pelattiin varman päälle...

Todettakoon, että luovutin Kemin Lämärit ry:n nykyiselle puheenjohtajalle Pekka Tiitiselle ison laatikollisen jäähallin suunnittelun alkuvaiheiden materiaalia monta vuotta sitten omia nurkkiani siivotessani. Mukana oli myös muuta em. aiheeseen liittyvää materiaalia mm. kouskousmateriaalia. Tällä hetkellä minulla ei ole tietoa, onko kiireinen puheenjohtaja niitä käynyt läpi. Historiaa niissä on aika lailla.

On mielenkiintoista seurata, miten Kemin Lämärit onnistuu curling-suunnitelmissaan. Joka tapauksessa onnea ja menestystä!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti