keskiviikko 16. syyskuuta 2015

Veropakolaisemme Wahlroos laukoo taas kovia...

Kyllähän noissa Wahlroosin laukomisissa on totta ainakin toinen puoli eikä hän ole varmaankaan viimeistä kertaa asialla.

Suora nettilainaus Helsingin Sanomista hiukan tuunattuna:


Björn Wahlroos vaatii hallitukselta kovempia toimia – "Suomi on menossa päin helvettiä"

POLITIIKKA 

Sammon, Nordean ja UPM:n hallitusten puheenjohtaja, talousvaikuttaja Björn "Nalle" Wahlroos luonnehtii ensi perjantaita silmiä avaavaksi päiväksi. Hallituksen toimiin pettyneet ammattiliitot järjestävät tuolloin ison mielenilmauksen, joka muun muassa pysäyttää julkista liikennettä ja vientisatamia.
"Se avaa silmät näkemään, että merkittävä osa suomalaisesta yhteiskunnasta ei näytä olevan sitä mieltä, että yhteiskunnassa tarvitsisi tehdä mitään taloudellisen kasvun aikaansaamiseksi", Wahlroos sanoo.
"Pahoittelen tietysti, että asiat perjantaina seisovat, mutta se on nyt vaan kestettävä", Wahlroos sanoi tiistaina Mainontapäivä-tapahtumassa, Helsingissä.
Wahlroos toivoo, että perjantain seisaus auttaa hallitusta ja elinkeinoelämää ymmärtämään, että kovat esitykset täytyy nyt viedä läpi ja vielä paljon lisääkin tarvitaan. Suomi on Wahlroosin mukaan menossa "päin helvettiä".
Wahlroosin mukaan työehtosopimusten yleissitovuus pitäisi lopettaa kokonaan.
"Hallituksen pitää tuoda uusia esityksiä työmarkkinoiden toimivuuden parantamiseksi. Työehtosopimusten yleissitovuus ei ole mistään kotoisin. Sitä ei ole sitä paitsi käytössä missään muualla. Se on ihan suomalainen keksintö.".
Wahlroos leikkaisi myös rajusti ansiosidonnaista työttömyysturvaa töihin menoa kannustavaksi.
"Sitä pitää laventaa koskemaan useampia ihmisiä, eli kassaan tai ay-liikeeseen kuuluminen ei saa olla ratkaiseva kriteeri. Sitä pitäisi myös lyhentää, mutta korottaa alkupäästä, jotta syntyy selkeä signaali ihmisille, että duunia kannattaa hakea."
Suomi pysähtyy perjantaina, miten tähän päädyttiin?
Palkansaajien laaja mielenilmaus vaikuttaa kaikkien suomalaisten arkielämään perjantaina. Video kertaa lyhyesti tilanteeseen johtaneen tapahtumaketjun. Toimittaja: Mark Autio, grafiikka: Uolevi Holmberg, editointi: Arttu Luhtala.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti