maanantai 7. syyskuuta 2015

Mikko, Mikko, Mikko! Ei toki sentään soitellellen sotaan...

Kyllä Syyrian ja Irakin kriisialueella on riittävästi jo nyt sapelinkalistelua ja tilanteen rauhoittajia tehokkaita, lisääntyviä täsmäilmapommituksia myöten. Ei sentään EU:ta sekoiteta asiaan, kun länsimaiden tiedustelulähteiden mukaan Venäjäkin on siirtämässä raskasta kalustoa Syyrian maaperälle...

Kyllä Itä-Ukrainan Venäjä vs. EU-nokittelu riittää.

Suora nettilainaus Pohjolan Sanomista hiukan tuunattuna:

Mikko Kärnä väläyttää sisärajatarkastuksia ja sotilasoperaatiota ISIS-alueilla

TAPANI RANTA
Kansanedustaja Mikko Kärnä (kesk.) on huolissaan, kuinka poliisin ja rajavartiolaitoksen resurssit riittävät pakolaisvyöryssä.
Viimeisimpien uutisten mukaan Ruotsista saapuu Suomeen Tornion kautta jo 300 turvapaikanhakijaa vuorokaudessa.
Mikäli vauhti jatkuu samanlaisena, saapuu länsirajan kautta Suomeen seuraavan vuoden aikana noin 110 000 turvapaikanhakijaa.
Kansanedustaja Mikko Kärnä (kesk.) on huolestunut tilanteesta.
- Määrä on valtaisa. Suomen tulisi tässä tilanteessa vakavasti harkita sisärajatarkastusten palauttamista länsirajalle, jolloin voisimme varmistua siitä, että maahantulijat rekisteröidään asianmukaisesti. 
Tällä hetkellä emme tiedä, kuinka moni tulijoista jättää ilmoittautumatta ja tilanne voi pahimmillaan johtaa siihen, että meillä on sisämaassa tuhansittain laittomia siirtolaisia, toteaa Kärnä.
Kärnä korostaa, että sisärajatarkastusten palauttamisella ei estettäisi keneltäkään oikeutta turvapaikan hakemiseen.
- Turvapaikan hakeminen on kansainvälisten sopimusten mukainen oikeus ja mikäli henkilön katsotaan olevan suojelun tarpeessa, on turvapaikka myönnettävä.
Valitettavasti tilanne on tällä hetkellä se, että järjestelmäämme kuormitetaan myös tarpeettomilla hakemuksilla ja apu ei nyt kohdennu suoraan niille, jotka sitä eniten tarvitsevat, jatkaa Kärnä.
Kansanedustajan mukaan haastavaan tilanteeseen ei ole olemassa nopeaa ja helppoa ratkaisua, vaan olennaista olisi puuttua lähtömaiden tilanteeseen.
- Tulisi pohtia, olisiko EU:lla tässä tapauksessa intressejä jopa yhteiseen sotilasoperaatioon ISIS:n hallitsemilla alueilla tilanteen rauhoittamiseksi. On kuitenkin selvää, että apua tarvitsevia ihmisiä on valtavasti ja velvollisuutemme on auttaa. Nyt apu ei kuitenkaan kohdennu oikein ja kärsimme erilaisista lieveilmiöistä. Olen myös huolissani siitä, miten poliisin ja rajavartiolaitoksen resurssit riittävät tässä haastavassa tilanteessa, päättää Kärnä.
Ennen valintaansa eduskuntaan Kärnä työskenteli upseerina Lapin rajavartiostossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti