keskiviikko 21. tammikuuta 2015

Ukraina, Ukraina, Ukraina - mitäpä muuta...



Ulkomaat  | 

Kanerva: Ukrainan kriisi kiihtyy entistä vakavampaan suuntaan

Etyjin parlamentaarisen yleiskokouksen puheenjohtaja Ilkka Kanerva toivoo, että kiihtyneet taistelut herättäisivät osapuolet ymmärtämään kriisin laajenemisen vaaran.


Ilkka Kanerva.
Ilkka Kanerva katsoo Ukrainan tilanteen kehittyvän entistä vakavampaan suuntaan. Kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva

Etyjin parlamentaarisen yleiskokouksen presidentti, kokoomuksen kansanedustaja Ilkka Kanerva katsoo Ukrainan tilanteen kehittyvän entistä vakavampaan suuntaan. Viime aikoina taistelut Itä-Ukrainassa ovat kiihtyneet.
– Se on kärjistämässä asetelmia Ukrainassa ikävällä tavalla, ja kriisi on  eskaloitumassa entistäkin vakavampaan suuntaan, Kanerva sanoi Yle Uutisille Turkissa, jossa hän vieraili Harranin pakolaisleirillä Syyrian rajalla.
Kanerva toivoo toisaalta, että taistelujen uusi leimahtaminen myös herättäisi osapuolet tajuamaan tilanteen vakavuuden.
– Toivottavasti se myös vakavoittaa kaikki tahot niin, että ymmärretään tämä eskaloitumisen vaara ja sen leviäminen tavalla, joka ei pysy enää mitenkään kontrollissa.
Kanerva ei pystynyt vahvistamaan tai kumoamaan Ukrainan hallituksen esittämiä syytöksiä, että Venäjän armeijan joukkoja on tullut Ukrainan alueelle ja osallistunut taisteluihin Ukrainan joukkoja vastaan.
– Elämme nyt sellaista vaihetta, jossa on käynnissä samalla aika kova informaatiosota, ja sekin täytyy ottaa huomioon ennen kuin sanoo kovin varmoja mielipiteitä, Kanerva totesi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti