lauantai 24. tammikuuta 2015

Siviilit tykinruokana, järjetöntä!

Ulkomaat  | 

Ylen toimittaja Itä-Ukrainassa: Mariupolin isku erittäin vakava jopa Ukrainan mittakaavassa

Isku oli vakava juuri siksi, että se kohdistui siviileihin, Yle Uutisten toimittaja Antti Kuronen toteaa. Paikallisten viranomaisten mukaan iskussa kuoli ainakin 30 ihmistä ja haavoittui lähes sata.

Antti Kuronen.
Antti Kuronen. Kuva: Yle
Itä-Ukrainassa parhaillaan olevan Yle Uutisten toimittajan Antti Kurosen mukaan Mariupolissa lauantaina tehty raketti-isku oli erittäin vakava jopa Itä-Ukrainan sodankin mittakaavassa.
Kuronen toteaa, että isku oli vakava juuri siksi, että se kohdistui siviileihin. Käsittääkseni aivan lähellä ei edes ollut Ukrainan armeijan asemapaikkaa, hän sanoo.
Iskupaikka oli Mariupolin itäpuolella, ja siitä jonkin verran itään ovat kapinallisten asemapaikat. Kuronen kertoo, että paikalla olleet toimittajat ovat ottaneet kuvia grad-raketeista, jotka vaikuttavat siltä, että ne on ammuttu idästä.
Tässä vaiheessa on vaikea sanoa, mihin isku täsmälleen liittyy, hän toteaa. Mariupolin viranomaisten mukaan iskussa kuoli ainakin 30 ihmistä ja haavoittui yli 90.
Kapinallisjohtaja Aleksandr Zahartšenko sanoi lauantaina iltapäivällä, että kapinalliset ovat aloittaneet hyökkäyksen Mariupoliin. Kuten usein ennenkin, hän joutui vähän myöhemmin perumaan lausuntonsa, Kuronen toteaa.
Hänen mukaansa Mariupolissa on ihmisiä, jotka tukevat kapinallisia, mutta myös hyvin paljon Ukraina-mielisiä. Jonkin verran ihmisiä on lähtenyt pois uusien iskujen pelossa.
Kuronen kertoo, että myös Donetskissa on kuulunut lauantaina ammuskelua, todennäköisesti lentokentän suunnalta. Hänen mukaansa ihmiset ovat siellä hyvin huolissaan tilanteesta. Myös muualla Itä-Ukrainassa on ollut kovia taisteluja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti