lauantai 17. tammikuuta 2015

Säiden "jojoilmiö" on vaarallista - liukasta!

Kävin hetki sitten kolaamassa eilen lumiauran aikaansaannokset, polanteet tonttiliittymistä.

Vetinen lumi on raskasta ja maanpinta erittäin liukas. Mökkiläistenkin on syytä olla tarkkana, ettei jalka lipsahda kohtalokkain seurauksin.

Satuin lukemaan alla olevan artikkelin, joka liittyy taloyhtiöihin. Toivottavasti kadunpätkät ja piha-alueet pysyvät kunnossa näinä säiden "jojoilmiö"-aikoina.



Suora nettilainaus Talouselämä-lehdestä hiukan tuunattuna:


Taloyhtiön vaaran viikko – vahinko voi tulla kalliiksi

Jarno Mela
Taloyhtiön vaaran viikko – vahinko voi tulla kalliiksi
17.1.2015 05:01

Hyvin vaihteleva sää piinaa nyt taloyhtiöitä. Liukastumisista ja lumien putoamisesta johtuvat onnettomuudet voivat johtaa suuriinkin vahingonkorvauksiin. Useimmiten vahinko vähäinen, mutta pahimmillaan uhri voi saada aivovamman tai kuolla. 

Viime päivien nopeasti vaihteleva talvisää on taloyhtiöille ja kiinteistönomistajille piinallinen. Vuoroin pakkastaa, vuoroin lauhtuu, taivaalta tulee väliin vettä ja väliin rutkastikin lunta. Loska muuttuu äkkiä liukkaaksi peilijääksi ja päinvastoin. Katolta voi yllättäen pudota isojakin lumimassoja.
Vaikka sään vaihtelut olisivat nopeita, taloyhtiön on huolehdittava, että pihalla on turvallista liikkua. Vaaratilanteet on pystyttävä estämään, sillä kiinteistönomistaja on aina lähtökohtaisesti vastuussa alueellaan tapahtuneesta liukastumisesta sekä putoavan lumen tai jäiden aiheuttamista henkilö- tai esinevahingoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti