tiistai 13. tammikuuta 2015

Hmmmmmmmm vai niin...

Toimin jälleen vain välikätenä alla olevan artikkelin suhteen.


Suora nettilainaus Helsingin Sanomista:

Ukrainan rauhankokous peruuntui

ULKOMAAT 
Moskova
Kazakstanin pääkaupunkiin Astanaan ensi torstaiksi suunniteltu Ukrainan rauhankokous on peruuntunut lopullisesti. Ukrainan, Venäjän, Saksan ja Ranskan ulkoministerit eivät päässeet sopuun kokouksen järjestämisestä tapaamisessaan Berliinissä.
Ulkoministerit saivat yöhön venyneen tapaamisensa päätteeksi sorvattua julkilausuman, jonka mukaan "lisää työtä tarvitaan" ennen huippukokouksien järjestämistä.
Ministerien mukaan Itä-Ukrainan tulitaukoa ei ole kyetty panemaan kunnolla toimeen, humanitaarisen avun jakamisesta ei ole sovittu eikä kaikkia vankeja ole vaihdettu, joten kokoustaminen ei kannata.
Neuvotteluja pyritään ministerien mukaan jatkamaan niin kutsutun Minskin kontaktiryhmän avulla. Kokonaan ajatusta Astanan-kokouksesta ei ole hylätty.
"Meillä on yhteisymmärrys, jonka mukaan kontaktiryhmän lähipäivinä pidettävän tapaamisen jälkeen 'Normandian nelosten' ministerit tapaavat uudelleen ja tarkastelevat Astanan kokouksen mahdollisuuksia ja aikataulua", Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov sanoi uutistoimisto Tassin mukaan.
Ukrainan presidentti Petro Porošenko kertoi Astanan-kokoussuunnitelmista uudenvuoden aattona Kiovassa. Itä-Ukrainan taistelut ovat sen jälkeen jälleen kiihtyneet. Saksan liittokansleri Angela Merkel ja Venäjän presidentti Vladimir Putin ehtivät jo aiemmin ilmoittaa epäilyistään, joiden mukaan rauhankokouksesta ei tule mitään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti