tiistai 27. tammikuuta 2015

Kun mikään ei riitä!

En ole ollut vuosikausiin Nordean asiakas. Jos olisin, suhtautuisin erittäin kriittisesti alla olevan tyyppisiin kehityskuvioihin.

Helsingin Sanomissa alla olevan artikkelin otsikossa lukee: Nordea nostaa hallituspalkkioita 15,5 prosenttia. Hallituksen puheenjohtajan palkkion suuruus on toki sama. Kun ei ole esillä perusarvoa, niin korotusprosentti jää hämärän peittoon. Saattaa olla, että poistan tämän tekstin pikapuolin.

Prosenttikorotusluvuista huolimatta ihan muhkeita palkkioitahan nuo näyttävät olevan...




Nordea nostaa hallituspalkkioita 7,5 prosenttia


Nordean nimitysvaliokunta ehdottaa, että Björn Wahlroos jatkaa Nordean hallituksen puheenjohtajana.

Nimitysvaliokunta ehdottaa 7,5 prosentin korotusta kaikille hallituksen jäsenille maksettaviin palkkioihin.
Hallituksen puheenjohtajana toimii Björn  Wahlroos, jonka vuosipalkkio nousisi korotuksenjälkeen 279 000 euroon. Varapuheenjohtajan palkkio nousisi 132 500 euroon, ja muiden hallituksen jäsenten 86 250 euroon.


Hallituksen valiokuntien jäsenille maksettavat palkkiot nousevat 65 prosenttia.
Nimitysvaliokunta perustelee korotuksia sillä, että hallitustyöskentely Nordeassa on tullut entistä monimuotoisemmaksi ja vie yhä enemmän aikaa.

Nordean tiedotteen mukaan nimitysvaliokunta on lisäksi tehnyt vertailuja muihin pohjoismaisiin pankkeihin. Pankin mukaan uudet hallitustehtävien enimmäismäärää koskevat säännökset ovat johtaneet siihen, että useat hallituksen jäsenet ovat kieltäytyneet tai luopuneet muista hallitustehtävistä.

Nordean nimitysvaliokunta ehdottaa, että kaikki yhtiön hallituksen jäsenet valitaan uudelleen lukuun ottamatta Elisabeth Griegiä, joka on kieltäytynyt uudelleenvalinnasta, ja että uusiksi jäseniksi valitaan Silvija Seres ja Birger Steen.
Vanhoina jäseninä jatkavat nimitysvaliokunnan ehdotuksen mukaan Wahlroosin lisäksi Marie EhrlingTom KnutzenRobin LawtherLars G Nordström,Sarah Russell ja Kari Stadigh.
Tiedotteen mukaan Silvija Seresillä on MBA-tutkinto Insead-kauppakorkeakoulusta, filosofian tohtorin tutkinto Oxfordista ja maisterin tutkinti tietotekniikasta Oslon yliopistosta. Hän toimii sijoittajana, neuvonantajana ja hallituksen jäsenenä eri yhtiöissä.
Birger Steen on diplomi-insinööri Norjan yliopistosta ja MBA Inseadista ja amerikkalaisen ohjelmistoyhtiö Paraller Holdingsin toimitusjohtaja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti