keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Täysin odotettu mediatieto...

"Ei tästä mitään tule!" varmaan monet lukijat ovat jo pitkään ajatelleet. "Yritetään nyt kuitenkin vielä, jos vaikka joku järjenhiven vielä löytyisi." optimistisimmat pohdiskelevat.

Kuntajakoselvittäjä Martti Ruotsalaisen mukaan keskiviikon tapaamisen ilmapiiri oli hyvä. Keskustelu oli asiallista ja kuntien neuvottelijat olivat selvästi paneutuneet yhdistymissopimukseen.
Niinpä...
Poliitikot ovat suuria humoristeja ja näyttelijöitä. He ovat tottuneet myös hymyssä suin puristamaan joko vasenta tai oikeaa kättä nyrkissä - yleensä taskussa ja/tai hameenhelmassa/-laskoksissa.

Pohjolan Sanomien Pohjoista puhetta-palstalla Ikäläisen Jupe ehdotti tänään kuntaliitosasiasta kansanäänestystä "Kyllä kansa tietää"-vennamolaishengessä. Ei hassumpi ajatus...

Suora nettilainaus Pohjolan Sanomista hiukan tuunatuna:

Päivitetty 28.1.2015 15:58, julkaistu 28.1.2015 15:47

Liitosneuvotteluissa ei vielä läpimurtoa



Kemin, Keminmaan ja Simon edustajien kuntaliitosneuvottelussa keskiviikkona ei tehty vielä läpimurtoa.
Useamman tunnin kestäneessä tapaamisessa käytiin kuntajakoselvittäjien laatima yhdistymissopimus läpi. Kaikki keskeiset asiakohdat, joista kunnat ovat esittäneet sopimusluonnoksesta poikkeavia kantoja, jäivät edelleen auki ja jatkoselvittelyn varaan.
Kuntien ja kuntajakoselvittäjien seuraava tapaaminen on 11. helmikuuta. Ensi viikoksi sovitut kuntalaistapaamiset, joissa oli tarkoitus esitellä neuvotteluissa hyväksytty yhdistymissopimus, siirtyvät maaliskuun alkupuolelle.
Kuntien neuvottelujen jatkuminen siirtää myös yhdistymissopimuksen käsittelyä kuntien valtuustoissa. Alunperin valtuustojen piti käsitellä sopimusta maaliskuun 23. päivä. Uusi käsittelypäivä on 13. huhtikuuta.
Kuntajakoselvittäjä Martti Ruotsalaisen mukaan keskiviikon tapaamisen ilmapiiri oli hyvä. Keskustelu oli asiallista ja kuntien neuvottelijat olivat selvästi paneutuneet yhdistymissopimukseen.
Keminmaa on esittänyt liitoskunnan nimeksi Keminmaata ja sen hallintokeskukseksi Keminmaata. Kunnan edustajat pitivät keskiviikon neuvottelussa tästä edelleen kiinni.
Yhdistymishallituksen kokoonpanoon Keminmaa ja Simo haluavat muutoksia, eikä tämäkään asetelma auennut keskiviikkona.
Myös aluejohtokuntien roolista ja toimivallasta on edelleen erilaisia näkemyksiä. Uuden kunnan lautakuntienkin kokoonpanoista on vielä erimielisyyttä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti