keskiviikko 21. tammikuuta 2015

Kirjahyllykön uusi ilme työhuoneessani - sitten joskus...

Niin kuin moni lukijoista tietää, istua kökötän aika usein tietokoneen ääressä työhuoneessani aika epämukavassa pikkutuolissa.

Istahdin hetki sitten poikkeuksellisesti työhuoneeni nurkassa olevaan tosi mukavaan, "lötköön", isoon Bonanza-nojatuoliin.

Kyseinen tuoli on sikäli mielenkintoinen, että ihailin sellaista seurusteluaikana 1960-luvun puolessa välissä silloisen tyttöystäväni, nykyisen vaimoni kanssa eräässä kemiläisessä huonekaluliikkeessä. Silloin ei ollut varaa eikä tilaa em. tyyppiselle isolle rohjolle.

Asia jäi kuitenkin mielenpäälle ja niinpä sitten 1990-luvun alkupuolella ostimme sellaisen vanhaintavarankaupasta - edullisesti.

Kyseinen tuoli on sittemmin käynyt mutkan Hämeenlinnassa ja Helsingissäkin ja se on palannut takaisin Kemiin.
Runko siinä on pomminvarma mutta sitä on jouduttu uudelleen verhoilemaan. Toki on myönnettävä, että välillä se oli jo lähdössä kirpputorille myyntiin, kun sille ei meinannut taaskaan löytyä paikkaa päärakennuksessamme. No nyt se on työhuoneeni nurkassa ja itse olen siihen erittäin tyytyväinen.

Oikeastaan itse tämän artikkelin asia on se, että em. tuolissa istuskellessani katselin työhuoneeni kirjahyllykköä, jonka olen ties kuinka monta kertaa joutunut=saanut purkaa ja kasata tähänastisen elämäni aikana. Sekin on tehnyt matkan: Kemi-Imatra-Lappeenranta-Kemi - muistaakseni...

Olen yrittänyt pitää em. kirjahyllykköä jonkinkaisessa järjestyksessä. Olen päättänyt luoda siihen uuden ilmeen - sitten joskus...

Kirjahyllykössä on paljon mielenkiintoista tavaraa: Kirjoja, lähinnä tekniikan alan kirjoja, matrikkeleita, mappeja, lehtiä, esityslistoja/pöytäkirjoja, työaikaisia aineistonippuja, alavitriinissä monia mielenkiintoisia jo käytöstä poistettuja tekniikkaromppeita, CD-levyjä, DVD-levyjä, standaareja, ynnä muuta ynnä muuta...

Jokaisella esineellä on oma terinansa, historiansa ja jokaisesta on aina joutunut maksamaan jonkin hinnan.

Sitten joskus kun minulla on oikein havillista aikaa, käyn kirjahyllykön tarkkaan läpi ja luon sille uuden ilmeen...









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti