torstai 29. tammikuuta 2015

Taiteilija Jorma Kuula on kuollut...

Luin hetki sitten Pohjolan Sanomien neittilehdestä, että kemiläinen taidemaalari Jorma Kuula on kuollut 63-vuotiaana. Rauha hänen sielulleen...

En tuntenut häntä. Toki hänen taulunsa ovat tulleet jonkin verran tutuiksi. 

Olen vain kerran hänen kanssaan keskustellut. Se tapahtui taidemaalari Olavi Korolaisen kotona Takajärven Alaojankadulla suunnitellessamme neljän Kemin kuvataiteilijan taidenäyttelyä Muurmanskiin ja Severomorskiin Barentsin meren rannalle. Silloin elettiin kevättä 1994.

Edellä mainittu taidenäyttely toteutettiin alkukesästä 1994 Muurmanskissa. Mukana taidenäyttelyä pystyttämässä olivat Olavi Korolainen ja Anssi Hanhela, joka oli silloin Kemin kuvataiteilijoiden puheenjohtaja. Minä olin mukana yhteyshenkilönä/avustajana.

Muurmanskin taidemuseossa näyttelyssä oli Marika Hakalan, Olavi Korolaisen, Jorma Kuulan ja Anssi Hanhelan tauluja. He muodostivat MOJA-ryhmän. Muurmanskista taidenäyttely siirrettiin Severomorskiin kuvataideystäviemme Anatoly Sergienkon ja Ivan Voronin toimesta.

Edellä mainittuun taidenäyttelyyn liittyvät vaiheet ovat ikimuistettavia, todella vaiherikas seikkailutarina, josta voisi kirjoittaa vaikka kirjan...

Todettakoon, että vastavuoroisesti Severomorskista saapui Kemiin syksyllä 1994 kuvataiteilijoita pystyttämään taidenäyttelyn Pohjolan Sanomien ala-aulaan. Kuvataideryhmän johtajana oli Severomorskin kulttuuriosaston johtaja Olga Katsaran.
Taidenäyttelyn avasi silloinen Kemin kulttuuritoimenjohtaja Unto Käyhkö.

Siitä käynnistyi Kulttuuriyhteistyöprojekti 1994 - joka jatkuu edelleen "säästöliekillä"...





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti