lauantai 24. tammikuuta 2015

Totuus ei pala tulessakaan, sanotaan...

Tällainen tämä maailma on, onneksi totuus pyrkii sinnikkäästi ryömimään esiin mittavista peittely-yrityksistä huolimatta...


Suora nettilainaus Ilta-Sanomista:


Brittilehti: Litvinenkon murha ”valtiollinen teloitus” – amerikkalaiset saivat venäläisten vaihtamat viestit

Julkaistu: 24.1.2015 10:18
Yhä uusia todisteita nousee esiin vain päiviä ennen Aleksandr Litvinenkon julkista murhatutkimusta.
Amerikkalaiset vakoojat ovat salakuunnelleet Aleksandr Litvinenkon murhaan osallisten henkilöiden välisiä viestejä ja löytäneet avaintodisteen väitteelle, että Venäjä olisi ex-agentin murhan takana, Telegraph paljastaa.

Litvinenko oli KGB:n entinen agentti, joka pakeni vuonna 2000 Britanniaan. Hänet myrkytettiin luultavasti radioaktiivisella polonium-210:llä lontoolaisessa hotellissa marraskuussa 2006.

Litvinenkon perhe on väittänyt, että Venäjä olisi Litvinenkon murhan takana.

Kansallinen turvallisuusvirasto (NSA) on saanut haltuunsa avainhenkilöiden välisiä sähköisiä viestejä Lontoosta ja Moskovasta ajalta ennen kuin ex-agentti myrkytettiin radioaktiivisella aineella. Todistusaineisto toimitettiin Britannian viranomaisille.

Murhatutkimuksen tunteva lähde vahvistaa Telegraphille, että amerikkalaista vakoilumateriaalia on olemassa. Materiaali ei kelpaa todisteeksi oikeudessa, mutta Britannian viranomaiset ovat sen perusteella vakuuttuneita, että kyseessä oli Venäjän tukema ”valtiollinen teloitus”.

Paljastus tuli ilmi ennen Litvinenkon murhan julkista tutkimusta, joka alkaa ensi viikon tiistaina 27.1.2015.

Tulee kiristämään maiden välisiä suhteita

Brittilehti on kaivanut aiemmin esille myös ex-vakoojan ilmeisesti itse nauhoittaman nauhan, jolla hän paljastaa tutkineensa yhteyttä, joka Venäjän presidentti Vladimir Putinilla olisi yhteen maailman vaarallisimmista terroristeista.

Amerikkalainen tiedustelumateriaali on ensimmäinen todiste Venäjän valtion osallisuudesta toisinajattelijan murhaan ja selittää osaltaan, miksi jotkut kokeneet brittipoliitikot ovat uskaltaneet syyttää julkisesti Kremliä ex-agentin kuolemasta, Telegraph kirjoittaa.

Materiaalin paljastaminen todennäköisesti kiristää Britannian hallituksen ja Kremlin välistä suhdetta. Se tulee myös uusimaan vaatimuksia sille, että Britannia ottaisi tiukemman kannan asiaan.


Litvinenkon murhasta epäillään kahta KGB:n entistä henkivartijaa Andrei Lugovoita ja Dimitri Kovtunia. Molemmat pysyttelevät yhä Venäjällä ja sanovat, ettei heitä voi Venäjän lain mukaan luovuttaa oikeudenkäyntiin Britanniaan.

Litvinenko itse syytti Putinia hänen murhastaan juuri ennen kuolemaansa: ”Voit onnistua hiljentämään yhden miehen, mutta koko maailman protestihuuto jää kaikumaan, herra Putin, sinun korvissasi koko loppuelämäsi ajan”, Litvinenko kirjoitti lausunnossa, jonka hänen ystävänsä Alex Goldfarb luki ääneen hänen kuolemansa jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti