maanantai 19. tammikuuta 2015

Hyvä yhteistyöavaus - juuri näin...

Alla olevan tyyppisiä artikkeleita lukee mielellään. Uusia yhteistyömuotoja haetaan ja löydetään - hyvä niinh.

Tunnen Antin ja Samin henkilökohtaisesti erittäin hyvin ja olen varma, että homma hoituu. Varmaan alussa hiukan on hakemista mutta kuitenkin... 

Suora nettilainaus Pohjolan Sanomista:

Päivitetty 19.1.2015 17:06, julkaistu 19.1.2015 16:51

Lappian opiskelijat saivat kontolleen Kemin peruskoulujen ja lukion IT-tukipalvelut

Antti Ukkola
Antti Ukkola
Kemi
Kemin peruskoulujen ja lukion IT-tukitehtävistä vastaavat ammattiopiston Lappian ICT-alan opiskelijat yhteistyössä kaupungin sivistystoimen ICT-tukihenkilöiden kanssa.
Yhteistyö ammattiopiston ja kaupungin välillä sai alkunsa viime syksynä. Pienimuotoisen yhteistyöprojektin aikana kävi ilmi, että opiskelijoilla oli pula harjoittelupaikoista.
– Huomasimme, että kaupunkihan voisi järjestää ammattiopiston kanssa syvällisempää ja pysyvämpää yhteistyötä, Kemin kaupungin ICT-asiantuntija Antti Turunen kertoo.
Yhteistyökuvio
 on tervetullutta myös kaupungille, sillä aikaisemmin osa tukitehtävistä oli ulkoistettu Jyväskyläläiselle firmalle.
Nyt tukihenkilöt löytyvät huomattavasti lähempää Lappian Kemin tiloista. Tukipalvelua pyörittää kerrallaan neljän opiskelijan tiimi.
Opiskelijoiden harjoitteluun kuuluu tukihenkilöille tyypillistä tukipyyntöihin vastailua, mutta muitakin työtehtäviä pyritään Turusen mukaan jakamaan opiskelijoiden harteille. Näihin kuuluvat muun muassa erilaiset kaapelointityöt, huolto sekä opastaminen.
– Voimme myös tarjota opiskelijoille työharjoittelun ohella päättötyöaiheita, Turunen lisää.
Sähkö
- ja tietoliikennetekniikan lehtori Sami Karvonen kertoo, että oppilaiden työskentely on tarkoituksella haluttu pitää mahdollisimman itsenäisenä.
– Oppilaat ovat tietenkin koko ajan yhteydessä kaupungin sivistyspalvelukeskuksen ict-henkilöiden kanssa. Koulun puolesta ohjaus on pyritty pitämään vähäisenä.
Opiskelijoilta saadun palautteen perusteella harjoittelupaikka on koettu mielekkääksi. Haastavuutta opiskelijoiden työhön on tuonut kaupungin käyttämä Linux-käyttöjärjestelmä.
Yhteistyökuviota on tarkoitus jatkaa ja hioa tulevaisuudessa entistä virtaviivaisemmaksi.
– Vielä hieman haetaan uomia yhteistyön parantamisen suhteen. Tavoitteena kuitenkin olisi, että tukipalvelua voitaisiin jatkossakin toteuttaa opiskelijavoimin, Turunen toteaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti